Hiçbir Bölücü güç, ayrılıkçı unsur Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne gölge düşüremez.
 
Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş Cumhuriyetimizin 87. Yıldönümü nedeni ile yapmış olduğu basın açıklamasında “ Ulu Önder Atatürk sizler teröristleri affedin, AB’ye, ABD’ye biat edin diye mi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdu?” dedi.
Uğraş açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesinin üzerinden tam 87 yıl geçti. Vatan toprakları için kan deryasında yüzme pahasına Atatürk önderliğinde kahramanca mücadele eden Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tohumlarını attı. Açlığa, yokluğa, yoksulluğa rağmen kadın, erkek, genç, yaşlı herkes; başka bir devletin boyunduruğu altına girmemek, bağımsızlığını kaybetmemek, topraklarını korumak uğruna emperyalistlere, işgalcilere, leş kargalarına karşı tek yürek oldu. Tüm bu destansı mücadele sonucunda zafer kazanan Türk Milleti’ne Ata’mız, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti kurarak, büyük bir miras bıraktı.
 
Bugün gelinen süreçte ise; Atamızın mirası olan Cumhuriyet’e ve vatan, millet, bayrak gibi değerlere yeteri kadar sahip çıkılmadığını üzülerek görmekteyiz. Vatanını seven, ülkesine sahip çıkan, bayrağını yücelten, Atamızın ilke ve inkılâplarını kılavuz edinenlerin ayrımcılığa tabi tutulduğu; çeşitli sıfatlarla yaftalandığı, buna karşın teröristlerin ve teröristlere sempatiyle bakanların adeta el üstünde tutulduğu bir dönemden geçiyoruz.
Açılım adı altına ülkemizin temellerinin dinamitlendiği, bir yerlerden alınan talimatlarla hareket edildiği, teröristlerin “beyefendi” muamelesi gördüğü, hiçbir ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya gezdiği, insanların ayrışmaya tabi tutulduğu bir ortamda, huzurlu olmak ve “Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti işte budur” demek mümkün görünmemektedir.
 
Dışarıdan alınan direktiflerde açılım safsatasını ortaya atmak, bölücü başını referans almak ve terör örgütünü ortadan kaldırmak yerine, teröristlerle pazarlığa oturmak onur kırıcıdır. Bu noktada sormak istiyoruz: “Sizler teröristlerle işbirliği yapın diye mi binlerce evladımız şehit oldu? Ulu Önder Atatürk sizler teröristleri affedin, AB’ye, ABD’ye biat edin diye mi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdu?
 
Artık açılım adı altında insanlar ayrıştırılıyor, Türk’üm demekten korkan insanlar yaratılıyor, ülkenin bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunanlar dışlanıyor. Öte yandan terörist muhatap alınıyor, bölücübaşı için “sayın” ya da “önderlik” kelimelerinin kullanılması yadırganmıyor, hatta görmezden geliniyor. Eli silahlı teröristler konvoylar eşliğinde alkışlarla, sevgi gösterileriyle karşılanıyor. İşte tüm bunlar Cumhuriyetin 87’inci kuruluş yıldönümünde alenen yapılıyor. Kimin sayesinde? Ülkeyi sevk ve idare edenler sayesinde.
 
İktidar tüm bunları; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinden zayıflatılması ve bağımsızlığımıza, bütünlüğümüze yönelik tehditlerin etkisini artırması pahasına yapmaktadır. Ancak bilinmelidir ki, bölücülüğe karşı tek ses, tek yürek olan Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmesine yönelik hiçbir girişime müsaade etmeyecek, bayrağımız bu ülkenin her karış toprağında hür olarak dalgalanmaya devam edecektir. Sözde devlet kurmak için işbirlikçilerle hareket eden bölücüler, amaçlarına ulaşamayacak, hiçbir bölücü güç, ayrılıkçı unsur devletimizin dirliğine, bütünlüğüne gölge düşüremeyecek, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet olarak bağımsızlığını sonsuza dek sürdürecektir.
 
Bu vesileyse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, bu vatanı bizlere bırakan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
 
Editör: TE Bilişim