TÜMSİAD Niğde Şubesi Başkanı Celal Kaya 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajı yayınladı.
Kaya mesajında şu görüşlere yer verdi.
Ulu Önder Atatürk’ü ölümünün 72. yıldönümünde şükran ve saygıyla anıyoruz. Çok zor şartlarda kazanılan Cumhuriyetimizi korumak ve sahip çıkmak, Atatürk’ün ilkelerini iyi anlamaktan geçmektedir.
Atatürk, vatanına ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna aydan büyük bir devlet adamı ve komutandı. Atalarımız, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını Bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirecek zaferlere ulaşmıştır. Türk Ulusu, Atatürk’ün varlığından, ilke ve devrimlerinden, düşünce sisteminden, Cumhuriyet’in kazanımlarından güç alarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara ulaştırmak için elbirliği ile çalışacaktır.
Bu duygularla Atatürk’ü vefatının 72. yılında saygıyla anıyor, sadece anmaya değil onu daha iyi anlamaya ve yaptıklarını iyi bilerek, yapmak istediklerini iyi yorumlayarak, “Yurtta Sulh Dünyada Sulh” ilkesinin önderliğinde sonsuza dek yaşamasını sağlamaya davet ediyoruz
Editör: TE Bilişim