Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Ofisi tarafından Niğde Üniversitesi’nde "Horizon 2020 Eğitim ve Bilgilendirme Programı" düzenlendi.

 

Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran ve öğretim elemanları katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener yaptı. Niğde Üniversitesinin çok sayıda proje ürettiğini belirten Şener, Teknoparkın ilan edildiğini ve bununla birlikte Teknoloji Transfer Ofisinin kurulduğunu ifade ederek Niğde Üniversitesinin Türkiye'deki Girişimci üniversiteler içerisinde ilk 20 üniversite arasında yer aldığını hatırlattı. Şener, gerçekleştirilen programla birlikte TÜBİTAK'tan gelen konuşmacıların katılımcıların ufkunu Avrupa Birliğine döndüreceklerini  düşündüğünü söyledi.

 

Açılış konuşmasının ardından TÜBİTAK Uzmanlarından Ebru Başak Aköz, "Çerçeve programlar nedir?" "Bir bakışta Horizon 2020" ve "Çerçeve Programlarda Çağrı ve Proje Sunma Döngüsü" konu başlıklarında katılıcılara bilgiler verdi.

 

TÜBİTAK Uzmanları Hasan Burak Tiftik ve İlter Haliloğlu da "Horizon 2020 Bilgi Kaynakları", "Horizon 2020'de Yer Almanın Kazandırdıkları", "UKO'nun Ortaklık kurmaya Yönelik Faaliyetleri ve Destekleri", "İki ve Çok Taraflı Uluslararası Destek Programları" konularında katılımcılara bilgi verdiler.

 

Program, TÜBİTAK Uzmanlarının katılımcıların sorularını cevaplamasıyla sona erdi.


















Editör: TE Bilişim