Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, TÜBİTAK Projelerinde Niğde’nin büyük bir başarıya imza attığını İl Genelinde 81 okulun Bilim Fuarı düzenleme hakkı kazandığını ve bu konuda 405 bin lira hibe yapıldığını söyledi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar konu ile ilgili yaptığı açıklamada; İlimiz, 2017-2018 eğitim öğretim dönemine ait TÜBİTAK Projelerinde yüksek başarıya imza attı. 4006 kodlu Bilim Toplum Projelerinde, 81 okulumuz Bilim Fuarı düzenleme hakkı kazandı. İlimiz kapsamında sayısı giderek artan fuarlar için bu yıl TÜBİTAK’tan okullarımıza toplam 405.000,00 TL hibe aktarıldı” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar açıklamasının devamında; “TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri çağrısında ilimizden yapılan başvurulardan 11 tanesi Kayseri Bölge Finaline katılmaya hak kazandı.  Öğrencilerimiz, hazırladıkları projeleri 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirecek finallerde sunarak ilimizi temsil edecekler.

Bunlarla birlikte ilimizde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğinde 2, TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programına 1 ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programında 2 adet başvuru yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, ilimiz öğrencilerine yönelik bilimsel çalışmalara olan destekleri artarak devam edecektir” dedi.
 
Editör: TE Bilişim