Kastamonu Vali Yardımcısı iken, Bor İlçesinde Kaymakam olarak yeni göreve başlayan Bor Kaymakamı Muammer BALCI’ ya hoş geldin ziyaretleri devam ediyor.

Türk Hava Kurumu (THK) Bor Şube Başkanı Rıza SAYDAM ve Yönetim Kurulu üyeleri, Abdülkadir Cindemir, Ali Akbaş ve Ramazan Yalçın, Sayman İlker Türker, Bor Kaymakamı Muammer Balcı’ yı makamında hoş geldiniz ziyaretinde bulunup,başarı dilediler. THK Bor Şube Yöneticileri, Kaymakam Muammer BALCI’ ya nezaketen bir demet buket takdim etti.

Bor Kaymakamı Muammer Balcı THK Bor heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve Bor İlçesinde görevi kendisinin talepte bulunduğuna değindi. Bor ilçesinin güzel bir ilçe olduğuna vurgu yapan Kaymakam BALCI, görev süresince en iyi şekilde hizmet için çaba içinde bulunacağını belirtti.

 THK çalışmalarını önemsediğini belirten Bor Kaymakamı Muammer BALCI, "Birlikte güzel şeyleri başaracağımıza inanıyorum." dedi

THK Bor Şube Heyeti, Kaymakam Muammer BALCI’ ya yeni görevinde başarı dilediklerini ilettiler.

THK Başkanı Rıza SAYDAM, açıklamasında;“  Bizler İlçemizde görev yapan yöneticilerimizi zaman zaman ziyaret ederek düşüncelerimizi de aktarıyoruz. THK Bor Şubesi yönetimi olarak, Bor ilçemizde toplum için yapılacak her yararlı çaba ve çalışmayı da destekliyoruz. Sorunlarından arınmış, insanların mutlu olduğu bir ilçe olsun arzusundayız. Bu duygularla Kaymakamımızı nezaket ziyaretinde bulunduk. Gösterdiği samimi yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyoruz. Görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

THK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Akbaş, THK Bor Şubesi faaliyetlerinin hakkında yaptığı açıklamasında; “ THK ülkemizde faydalı işler yapmaya devam etmektedir. Türk Hava Kurumu Hava Sahasında bulunmanın onurlu bir görev olduğu bilinciyle, bu alanda üzerime düşen görevi sizlerle birlikte en iyi şekilde paylaşarak başaracağımıza inanıyoruz. Herkese teşekkür ve saygılarımızı iletiyoruz. Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde THK'ya önceki yıllarda tahsis edilen arazide Türkkuşu ile bütünleşip, yöneticilerimizle el ele verip, Bor ilçesinde ülkemizin İnönü Eğitim Merkezinden sonra 2.si olacak THK Uçuş Eğitim Merkezinin alt yapısının tamamlanarak hizmete bir an önce kazandırılıp, açılmasını memleketimize ve bölgemize büyük katkı sağlayacağını düşünerek öncelikli istiyoruz. Türk Kuşu Genel Müdürlüğüne bağlı olarak; Bor’da İnönü’ den sonra ülkemizde 2.cisi olabilecek Hava Eğitim Merkezinin kurulması çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Türkkuşu Genel Müdürlüğüne yazışma ve davetimizi ilettik. Bu sayede Bor ve bölgesindeki gençlerimize Türkkuşu Bor Hava Eğitim Merkezi kurulma aşamasının tamamlanması sayesinde, Türk kuşu havacılık dersleri uygulamaları ücretsiz olarak gençlere tatbiki ile sevdirilecek, gençlerin boş zamanlarını iyi şekilde değerlendirmeleri ile birlikte THK’ una yeni pilotlar yetişmesinde gençlerimiz THK’da yerlerini alabileceklerdir.

THK Bor Şubesi olarak öğrencilerimize Model Uçak Kurslarımız devam etmektedir.  Öğretmenlerimize THK Bor Şubesi olarak öğretici Kurslarımız devam etmektedir. Öğretmenlerimiz Kurs Sertifikaları sayesinde okullarda rehberlik derslerinde yeni branşla öğrencilerimize Türk Havacılığını tanıtacaklar, Türk Havacılığımızı sevdirecek ve özendirmeleri amaçlanıyor. Gençlerimiz Eğitim Merkezinde; yelken kanat, yamaç paraşütü, Mikrolayt ve balon uçuşlarıyla doğal yapıda kendilerini geliştirmeye devam edeceklerdir. THK. deri, fitre ve zekat’tan elde ettiği gelirin yüzde 50'sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yüzde 4'ünü Kızılay'a yüzde 3'ünü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ünü de Diyanet Vakfı'na, yüzde 40’ı THK. Faaliyetlerine aktarılmaktadır. Halkımız bunu iyi değerlendirmelidir. 

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Bor Protokolümüz ve muhtarlarımızla birlikte THK Ankara Etimesgut’ta bulunan Türk kuşu tesisleri ve Eskişehir, Türk Hava Kurumu , İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde misafir oldular. Uçuş yaptılar, Toplanan Kurban Derilerinin nerelere gittiğini bizzat gördüler.” Bu yıl da halkımız Kurban derilerini THK’ a bağışlamalarını bekliyoruz. 

Akbaş açıklamasının devamında; "Gelişmekte olan Havacılığın gereksinimlerinin Niğde İli ve Bor İlçemizde de Türk Hava Kurumu’ nun da hizmetlerinde güzel gelişmeler olduğunu hep beraber halkımız ile beraber yaşatmalıyız.

 

Geçtiğimiz günlerde THK Üniversitesi Kuruldu. "Türkiye'nin Havacılık ve uzay alanında ilk ihtisas üniversitesi" olan bu üniversite bünyesinde; Havacılık-Uzay Bilimleri, Mühendislik, İşletme, Hava Ulaştırma Fakülteleri ile Havacılık-Uzay Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri faaliyet gösterecek. Üniversite’nin merkezi ise Ankara’da bulunacak. “Türk Hava Kurumu Üniversitesi” havacılık sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda kuruluş ile yapacağı iş birliği sayesinde mezunlarına iş garantisi sağlayacaktır.

Havacılık ve Uzay alanında yükseköğretim hizmeti verecek üniversitede; Uzay Mühendisliği, Havayolu İşletmeciliği, Havaalanı İşletmeciliği, Hava Trafik Yönetimi, Mekatronik Mühendisliği, Havacılık Elektroniği ve Kabin Hizmetleri konularındaki eğitimlerin yanı sıra Ankara ve İzmir’de bulunacak pilotaj bölümlerinde lisans düzeyinde (4 yıllık) pilotluk eğitimi de verilecek. Bu eğitime ek olarak farklı bölümlerden mezun olmuş ancak pilotluk mesleğine hevesli öğrencilere de yüksek lisans programı uygulanacaktır. Ülkemize Hayırlı Olsun.”dedi.

Editör: TE Bilişim