Su ürünlerinde av yasağının sona ermesinin ardından balıkçı tezgahları mezgit, istavrit, lüfer ve çeşitli balıklarla doldu. 

Niğde’de balıkçılıkla geçimini sağlayan Ayhan Öztemur, balık fiyatlarının aile bütçelerine uygun olduğunu ve vatandaşın bu sene balığa doyacaklarını söyledi.
Öztemur, "Balık sezonunun herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın bu sene balığı ucuza yiyecek. Balıkların bu sezonda olmasını bekliyoruz ve şimdiye kadar da beklentilerimizin üzerinde devam ediyor. Böyle devam ederse vatandaşta bu seneyi bol balık yiyerek geçirecek.” dedi.

Niğde’nin Paşakapı Caddesinde 20 yıldır Mevsim Halk balıkçılığı yapan Ayhan Öztemur, geçen yıla kıyasla ilk gün tezgahlar da yerini alan balıkların çeşitlilik açısından daha çok olduğunu vurguladı.
Öztemur, “Geçen yıl balıklar daha azdı.. Palamut, istavrit ve daha fazla balık çeşit yoktu. Şu an balık bizlere dışarıdan hem fiyatlı hem de çeşitlilik açısından daha çok geliyor. İlerleyen zamanlarda balığın daha da bollaşacağını umut ediyoruz. Şuan balık fiyatlarımız, istavriti 10, hamsi 7, Barbun 20, Çupra ve Levrek 25, Sardalya 5, Uskumru 10, Palamut tane 5, Gümüş 20, Mezgit 10, ve Karidis 10 liradan satıyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim