Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığının öncülüğünde son aylarda artan bölücü terör olaylarının İlimizdeki Siyasi Partiler, Sendikalar, STK ve Meslek Örgütleri tarafından “Teröre Ortak Tepki” amacıyla “Niğde Platformu”  oluşturuldu.

Toplantıdan video görüntüsü sayfanın dibinde…

Oluşturulan Platform tarafından önceki gün saat:15.00’de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Toplantı Salonunda “Teröre Ortak Tepki!” başlıklı ortak basın açıklaması yapıldı.Platform toplantısında , Niğde ADD Başkanı Dt Sevgi Özbek ve  AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi arasında karşılıklı soru cevapta tansiyon yükseldi, NGC Başkanı Necmi Pişkin'in müdahalesi ile tansiyon düştü ve kapsamlı bir miting için oylamaya geçildi.

O anlar Editörümüz Dâhi GEDİK'in kamerasına yansıdı. İlgili Videoyu haberimizin altından ulaşıp izleyebilirsiniz.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen toplantıya Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, CHP İl Başkanı Merkez Özkan, MHP İl Başkanı Şakir Sevdi, Saadet Partisi İl Başkanı Nihat Altıparmak, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Bünyamin Karataş, İşçi Partisi İl Başkanı Z. Cem Yıldırım, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ünal Baykan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Zeren, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Ticaret Borsası Temsilcisi Yakup Esen, ADD Niğde Şube Başkanı Dt. Sevgi Özbek, Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, 53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Nihat Öztürk, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türk Ocağı Niğde Şube Başkanı Doç. Dr. Nurettin Acır, ADD Bor Şube Başkanı Ganime Şeren, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Niğde Şubesi Başkan vekili Nihal Demirci, TMMOB İnşaat Mühendisleri İl Temsilcisi Abudder Zorba, Kamu Sen İl Başkanı Osman Sert, Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan Hüseyin Gümüşbaş, Türk Harp İş Sendikası Genel Sekreteri Namık Yeşildağ, Memur Sen Konfederasyonu Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar, Eğitim İş Sendikası İl Başkanı Timur Özkan katıldılar.

 

Toplantı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ile ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin manevi huzurunda BİR dakikalık saygı duruşunda bulunulması, müteakiben İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlatıldı.

 

Artan terör olayları ve ülkemize yönelik bölücü tehditlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde topyekûn tepki verilmesi gerektiğine inandıklarını söyleyen Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, bu amaçla Niğde’deki tüm Siyasi Parti, Meslek Odası, Sendika ve kitle örgütlerinin davetimize ortak katılımıyla “Niğde Platformu” adı altında bir araya gelinmesi, yapılacak ortak duygularımızın paylaşımı ve mutabakat sonucunda basın açıklaması yapmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin Türkiye’nin en büyük basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Kurucusu ve üyesi olduğuna vurgu yapan Pişkin; “22 Yıl önce kurulan Niğde Gazeteciler Cemiyeti, Niğde Üniversitesi’nin kurulmasında 50 Bin imza toplamak suretiyle en önemli sosyal, ekonomik ve kültürel projemizin kazanılmasında üzerine düşen misyonu layıkıyla yerine getirmiştir” dedi.

 

Pişkin; “Niğde Gazeteciler Cemiyeti olarak şimdi de dün olduğu gibi Tarafsız Kurumsal kimliğimizi titizlikle muhafaza ederek Niğde’de hem ülke, hem de İlin temel meseleleri konusunda Niğde’deki tüm Siyasi Parti, Meslek Odası, Sendika ve kitle Örgütlerinin, hiç ayrım yapmadan gönüllü katılımıyla, süreç ve koşullar elverdiği takdirde “NİĞDE PLATFORMU” oluşturmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

 

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin kanlı terör örgütünün alçakça saldırılarına karşı, Türk halkının haklı olarak duyduğu ve yaşadığı acı, öfke ve tepkisini bir nebze de olsa dile getirip, bu duygulara tercüman olmayı amaçladığının altını çizen NGC Başkanı Necmi Pişkin, konuşmasına devamla; “Bizler, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Anadolu Basını’nın üstlendiği rolü hiç unutmadık ve “Milli Ruhu” kaybetmedik” dedi.

 

“Ülkemizin bölünmesine ve değerlerimizin yok edilmesine çanak tutan kalemşör ve yorumcuların hayrete düşüren ifadeleri, bir kısım medyamızın, kimler tarafından desteklenip neye hizmet ettiğini açıkça ortaya koymaktadır” diyen Pişkin; “Şanlı Türk Askerimizin ve Polisimizin dün olduğu gibi bugün de vatanın bölünmez bütünlüğü; milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği onurlu mücadelenin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

 

NGC Başkanı Necmi Pişkin; “Sözde dost ve müttefikimiz yabancı güçlerin maşası olan teröristler, hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Çünkü bu hain saldırılar karşısında milletçe sımsıkı kenetleneceğiz” dedi.

 

İŞTE NİĞDE PLATFORMU

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülüğünde önceki gün Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Toplantı Salonunda yapılan toplantıda oluşturulan “Niğde Platformu”na katılanlar ve “Teröre Ortak Tepki!” başlıklı ortak basın açıklamasına imzaları ise destek verenler:

 

* FARUK AKDOĞAN                            Niğde Belediye Başkanı,

* ERDAL KOÇYİĞİT                            İl Genel Meclis Başkanı,

* MUZAFFER ŞAHİNER                      AK Parti İl Başkanı,

* MEHMET ÖZKAN                             CHP İl Başkanı,

* ŞAKİR SEVDİ                                   MHP İl Başkanı,

* NİHAT ALTIPARMAK                       Saadet Partisi İl Başkanı,

* BÜNYAMİN KARATAŞ                     Büyük Birlik Partisi İl Başkanı,

* Z. CEM YILDIRIM                            İşçi Partisi İl Başkanı,

* AHMET ERDOĞAN                            AK Parti Merkez İlçe Başkanı,

* ÜNAL BAYKAN                                 CHP Merkez İlçe Başkanı,

* SERDAR ECEMİŞ                              Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı,

* MURAT ZEREN                                 Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı,

* ŞEVKET KATIRCIOĞLU                    OSB Yönetim Kurulu Başkanı,

* YAKUP ESEN                                    Ticaret Borsası Temsilcisi,

* ÖMER DEMİR                                   Şehit Aileleri Derneği Başkanı,

* Doç. Dr. NURETTİN ACIR                Türk Ocağı Niğde Şube Başkanı,

* Dt. SEVGİ ÖZBEK                             ADD Niğde Şube Başkanı,

* GANİME ŞEREN                               ADD Bor Şube Başkanı,

* NİHAL DEMİRCİ                              ÇYDD Niğde Şubesi Başkan vekili,

* ŞABAN ÖZKAYMAK                          Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı,

* Ecz. NİHAT ÖZTÜRK                       53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı,

* CELALETTİN ÖZÜDOĞRU                Memur Sen Niğde Şube Başkanı,

* VELİ KENAR                                   Niğde Ziraat Odası Başkanı,

* ABUDDER ZORBA                             TMMOB İnşaat Mühendisleri İl Temsilcisi,

* OSMAN SERT                                  Türkiye Kamu Sen İl Başkanı,

* İHSAN UĞRAŞ                                 Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı,

* DURSAN SUNA                                Tüm Muhtarlar Derneği Temsilcisi,

* MEHMET AVŞAR                              Hak-İş ve Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı,

* TİMUR ÖZKAN                                Eğitim İş Sendikası İl Başkanı,

* HÜSEYİN GÜMÜŞBAŞ                     Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Hasan,

* NAMIK YEŞİLDAĞ                           Türk Harp İş Sendikası Genel Sekreteri.

  NİĞDE PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

  Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin önderliğinde İlimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partilerimiz, Kamu ve Özel Kuruluşlarımızın, Dernek ve Sendikalarımızın katkıları ve destekleriyle oluşturulan “Niğde Platformu”; son günlerde artan ve hepimizi yüreğinden yaralayan, birlik ve bütünlüğümüzü, Devletimizin üniter yapısını bölmeyi amaçlayan, amacı sadece ve sadece şiddet ve teröre insanlarımızı ve ülkemizi içeride ve dışarıda çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya bırakmak olan bölücü girişimleri ve yapılan hain saldırıları, bunun sonucu olarak özellikle son 4 ay içerisinde girişilen katliamları telin etmektedir.

 

Kanlı terör örgütünün alçakça saldırılarına karşı Türk halkının haklı olarak duymuş olduğu acı, öfke ve tepkisinin bir nebze de olsa Niğde İlindeki dile getirip, halkımızın duygu ve hissiyatına tercüman olmak, Kuruluş Savaşında, Çanakkale’de yaratılan “Kuvay-ı Milliye” ruhunu canlandırmak, şehitlerimizi saygı ve şükranla anmak, geride bıraktıkları aile ve yakınlarına yalnız olmadıklarını, acılarına birlikte ortak olduğumuzu anımsamak ve paylaşmaktır.

 

Bölücü terör örgütünün ve Türkiye’ yi dünden bugüne bölmek ve karıştırmak isteyen sözde müttefikimiz olan  yabancı ülkelerin maşası olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Sözde demokrasi ve insan hakları yalanlarıyla tüm Dünyanın doğal kaynaklarını sömürüp, siyasi ve ekonomik hedeflerini gerçekleştiren emperyalist güçlerin maskesi düşmüştür. Bu kan emici, sömürgeci ve işgalci emperyalist zihniyetin; bölgemiz ve ülkemiz için tasarladıkları kirli planlarını Niğde Halkı ve Türk Milleti bilmektedir.

 

 Devletimiz ve Milletimiz bütün Kurumlarıyla tüm şer odaklarına ve emperyalist kanlı sömürgeci güçlere ders verecek güçtedir. Bunu hem şer güçler, hem de bunların yerli ve yabancı işbirlikçileri bilmeli ve buna göre kendilerine çeki düzen vermelidir.

 

Şanlı Türk Askerimizin ve Polisimizin dün olduğu gibi bugün de vatanın bölünmez bütünlüğü; milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği onurlu mücadelenin yanında olacağız.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ebediyete kadar birlik ve bütünlük içerisinde Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, yılmadan, ülkeyi emperyalist güçlerin karanlık emellerine terk etmeden koruyup yüceltecek, çağdaş uygarlık düzeyine eriştirecektir.

 

Bu uğurda geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da şehitler vermeye hazırız. Şehitlerimizle, onları yetiştiren, bu topraklar için feda eden anne ve babalarıyla, yakınlarıyla gurur duyuyor, onlarla birlikte hepsini kalplerimize gömüyoruz.

 

Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mağfiret diliyoruz.

 

“Niğde Platformu” olarak ortak kanaatimiz; Ulusça yaşadığımız acıları birlikte özümsemek ve ortak tavır koymaktır.

 

Niğde ve Niğdeliler Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi her zor ve acılı günlerde, her türlü felaket ve sıkıntılı günlerinde; “Milletinin Dayanak Noktası” olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

NİĞDE PLATFORMU

 

Editör: TE Bilişim