Tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran özel banka olan DenizBank, sektörün paydaşları ile beraber hareket ederek sektöre destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile DenizBank’ın, Türkiye ekonomisinin dinamosu olarak konumlanan tarım sektörünün gelişimine destek olmak yönündeki çalışmalarının önemli bir parçası olan “Tarıma Değer Katanlar” yarışması için başvurular başladı.

İki kategoriden oluşan ve 3 Nisan’a kadar başvuru yapılabilecek yarışmada, Bakanlığın il, ilçe müdürlükleri ile 81 ilde görev yapan ve sayıları 10,000 olan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar- Gel) personelinin çalışmaları ödüllendirilecek. Yarışmaya son 7 yıl içinde gerçekleşmiş veya 2014 yılı sonunda tamamlanmış projeli yayım çalışmaları aday gösterilebilecek.

Yarışma ile tarımsal yayımın önemi ve etkilerinin vurgulanması ve alanlarında öne çıkan kişilerin kamuoyu tarafından bilinirliklerinin sağlanarak motivasyonlarının üst seviyeye çıkarılması amaçlanıyor.
Yarışmada, bireysel çalışmalar ve projeler kategorisinde verilecek DenizBank hediye çeklerinden oluşan ödüller ise şu şekilde belirlendi:

Kadın yayımcılar dalında: Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL
Erkek yayımcılar dalında: Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL
Projeler kategorisinde:     Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL
Bununla birlikte Jüri Özel Ödülü ile DenizBank Özel Ödülü kategorilerinde seçilen çalışmalar iki bin TL’lik hediye çekleri ile ödüllendirilecek.

“Tarıma desteğimiz artarak sürecek”
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür YardımcısıGökhan Sun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen bu yarışma ile tarıma değer katan vetoplumda fark yaratacak projelerin yaygınlaşmasına destek olmaktan  büyük mutluluk duyduklarını, tarım sektörüne karşı sorumlulukları gereğince Bankanın üzerine düşeni yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Sun şöyle devam etti: “Tarıma yaptığımız büyük yatırımlar ve üreticimize tanıdığımız önemli avantajlarla, özel sektör bankaları arasında, tarım kredilerinde sektörün şampiyonu olduk. Bize duydukları güven ve verdikleri güç ile DenizBank’ı bu önemli konuma taşıyan üreticilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunmak üzere finansal faaliyetlerimizin yanında üreticilerimizin sosyal hayatlarına da değer katmak için çeşitli çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda destek verdiğimiz bu önemli yarışmanın sektörümüze katma değer sağlayacağına, çalışanları teşvik edeceğine yürekten inanıyorum. Ülkemiz için tarım sektörünün stratejik önemine yürekten inanan ve bu alanda liderlik bayrağını büyük bir gururla taşıyan Bankamız açısından, tarım ile ilişkimiz önümüzdeki dönemde de gelişerek sürecek. Şimdiden tüm katılımcılara başarılar dilerim.”


DenizBank Hakkında
DenizBank, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlama hedefi ile bir kamu iktisadi teşebbüsü olarak 1938 yılında kurulmuştur. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınan DenizBank’ı, Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia Ekim 2006’da bünyesine katmıştır. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren DenizBank, 28 Eylül 2012 itibariyle Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam etmektedir. DenizBank, kısa süre içerisinde Türkiye’nin sayılı bankalarından biri haline gelmiştir. 2003 yılında çeşitli finansal hizmetleri aynı çatı altında toplayan bir “finansal süpermarket” oluşturmak amacıyla DenizBank Finansal Hizmetler Grubu kurulmuştur. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun, Türkiye’nin 81 ilinde, iştiraklerin şubeleri dâhil toplam 745 şubesi ile 15 bine yakın çalışanı bulunmaktadır. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu çatısı altında; DenizBank'ın yanı sıra yedi yerli, üç uluslararası finansal iştirak ile finansal olmayan beş yerli iştirak ve Bahreyn'de bir şube bulunmaktadır. DenizYatırım,  Ekspres Menkul, Deniz GYO, DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Destek Varlık Yönetimi; Intertech, DenizKültür, Deniz Kartlı Ödeme Sistemleri, Açık Deniz Radyo-TV ve Bantaş grubun yerli; Eurodeniz, DenizBank AG ve DenizBank Moscow ise uluslararası iştirakleridir.
Sberbank Hakkında
Sberbank of Russia, Rusya’nın en büyük bankası ve önde gelen global bir finans kurumudur. Sberbank Rusya’daki bankacılık sektörü aktiflerinin yaklaşık üçte birini elinde bulundurmakta olup ulusal ekonominin ana kreditörü ve Rusya’nın en fazla mevduat toplayan bankasıdır. Sberbank’ın kurucusu ve ana hissedarı olan Rusya Merkez Bankası, banka hisselerinin %50’si ile bir adet oy imtiyazlı hissesine sahiptir. Bankanın diğer hisseleri, yerli ve yabancı yatırımcılara aittir. Sberbank’ın 20 ülkede 110 milyondan fazla bireysel müşterisi ve  1 milyon kurumsal müşterisi bulunmaktadır. 18.000’den fazla şubesi ile Rusya’daki en geniş şube ağlarından birine sahip olan Sberbank’ın uluslararası operasyonları İngiltere, ABD, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri, Türkiye ve diğer ülkelerde gerçekleştirilmektedir. Sberbank, Rusya Merkez Bankası tarafından verilen 1481 no’lu genel bankacılık lisansına sahiptir.
Resmi web sitesi: www.sberbank.ru


Editör: TE Bilişim