Türkiye Kamusen Niğde İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Züleyha Tan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

 

Tan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

Dünyada Kadınlar Günü kutlanırken, tüm kadınların toplumda hak ettiği, layık olduğu yere gelmesi temennisini taşımaktayız. Bu tür özel günler, toplumların kanayan yarası haline gelmiş olan sorunların gündeme gelmesi, tartışılması açısından önemlidir. Bugün dünyada ve ülkemizde kadınlar birçok açıdan sorunlar yaşamaktadırlar. Dünyada birçok kadın çeşitli geleneksel nedenlerle cezalandırılırken, ülkemizde ise dışlanmışlık, eğitimsizlik ve istismarlarla karşı karşıya olan kadınların sorunları büyüktür.

 

Kadın ve erkek bir vücudun dayandığı iki ayrı ayağı gibidir. Bunlardan herhangi biri toplumdaki işlevini yitirirse o vücut eksik, sakat kalır. Atatürk de  “Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir.”  diyerek, kadının toplum içindeki önemini ortaya koymuştur.

 

Bugün de millet olarak bir sarsıntı yaşamaktayız. Bu travmanın ana sebeplerinden birisi yine kadının toplumdaki işlevini kaybetmeye başlaması, kadının bir ana; aileyi ve milleti ayakta tutan, birleştiren unsuru olduğunun unutulmasındandır.

 

Gittikçe olumsuzlaşan ekonomik şartlar altında çalışan, evlat yetiştiren, yozlaşan kültürel şartlar karşısında vakarını bozmayan, Nene Hatunlar’dan devraldığı iffet bayrağını dalgalandıran, çocuklarına helalden ve doğrudan başka bir şey öğretmeyen, Türk Milletinin temel direği anneler, bu vatan için çalışan, üreten ve savaşan bütün evlatların anneleri, kanlarıyla bayrakları bayrak yapan, mezar taşlarıyla bu vatana Türk mührünü vuranların anaları, bugün saygı görmeyi, temsil edilmeyi, omuzlarda taşınmayı kuşkusuz dünyadaki her kadından daha çok hak ediyorlar.


Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun.

  

Züleyha TAN

Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Kadın Kolları Başkanı


Editör: TE Bilişim