Niğde’de Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan ‘şoför esnafının kış mevsiminde daha dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, araçlarının kışlık bakımlarını bir an önce yapmaları konusunda uyardı.

Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yaklaşan kış mevsimi öncesi araçlarda kış bakımı çalışmaları başladı. Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamircilerinin yolunu tutarken, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan sürücüleri araçlarının kış bakımını yaptırması konusunda uyardı.

‘Güvenli seyahat için sürücülerimiz araçlarına kışlık bakım yapmadan yola çıkmasın’ diyen Kızıltan: “Araçlarda kışlık bakımlar çok önemli. Can ve mal güvenliği için sürücülerin gerekli tedbirleri almasında yarar var. Sürücülerimizin kış aylarında daha dikkatli olmaları gerekiyor. Araçlarda özellikle motor yağı, fren sistemi, akü, antifriz, lastik, silecek ve yürür aksamı kontrol edilmeli. Arıza olan kısımlar tamir ettirilmeli ya da yenisi ile değiştirilmelidir. Fiyatları o kadar uygun ki canınızı, aracınızı riske atacak kadar büyük maliyetler değil. Çok küçük paralarla hayatınız kurtulabilir. Araçlar ne kadar donanımlı ve kış şartlarına hazır olursa olsun yapılacak en küçük hatanın büyük sorunlara yol açabileceği de unutulmamalıdır. Hiç bir şey insan canından daha önemli değildir. Kendimize ve aracımıza güvenmiyorsak kesinlikle yola çıkmamalıyız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim