Niğde Belediyesi, altyapı çalışmalarına verdiği önemi, Sungurbey Mahallesi’nde yaptığı çalışmalarla bir kez daha gösterdi. Önümüzdeki 50 yılın altyapı ihtiyacı karşılanan mahallede, çevre düzenlemesi ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. 
Geçmiş dönemlerde en az hizmet alan mahallelerden biri olarak bilinen Sungurbey Mahallesi’nde, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan döneminde adeta hizmet atağı yaşandı. Sungurbey Mahallesi’nde toplam 12 sokağın altyapı çalışmalarını tamamlayan Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kilitli parke ve çevre düzenlemesi çalışmalarını da yoğun bir tempoyla sürdürüyor.
Sungurbey Mahallesi muhtarı Önder Liman, kilitli parke ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam eden 12 sokakta altyapı çalışmalarının tamamlanmış olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mahallenin 50 yıllık altyapı ihtiyacının giderildiğini anlatan muhtar Önder Liman, “Belediye Başkanımıza mahallenin altyapı sorunlarıyla ilgili talepte bulunmuştuk. Sayın başkanımızın talimatıyla belediye ekipleri, mahallemizde önce altyapı çalışmalarını tamamladı. Şu anda da üst yapı, kilitli parke ve çevre düzenlemesi çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.
40 yıllık parke taşları değiştirildi
Sungurbey Mahallesi Muhtarı Önder Liman, Uzun Sokak olarak bilinen Şehit Ramazan Kalkan Sokakta, 40 yıl önce döşenen kilitli parke taşlarının yenilendiğini de ifade ederek, “Niğde Belediyesi’nin mahallemize verdiği önemden çok memnunuz, mahallemiz adına Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
6 bin metrekare kilitli parke taşı
Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sungurbey Mahallesi’ndeki toplam 12 sokağa yaklaşık 6 bin metrekare kilitli parke taşı döşedi. Altyapı çalışmaları tamamlanan ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam eden Sungurbey Mahallesi’nde artık kış mevsiminde yağmur suyu ve çamur sorunu, yaz mevsiminde de toz sorunu yaşanmayacak.
Editör: TE Bilişim