Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kış aylarında sıfırın altına düşen hava sıcaklıklarının, su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını hatırlatarak, vatandaşları sayaçlarının donmaması için önlemler almaları konusunda uyardı.

Abonelere ait su sayaçlarının korunmasının, abonelerin sorumluluğunda olduğunu belirten Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri, sayaçların soğuğa ve dış etkenlere karşı korunmasız bırakıldığı takdirde donarak zarar görebileceğini hatırlatarak uyarıda bulundu.

Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri abonelerin, donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmemeleri gerektiğine dikkat çekerek şunları belirttiler:
 “Donan sayaçlara ateş ve sıcak su ile müdahale edilmesi halinde tesisat ve borularda büyük zararlar meydana gelmektedir. Bu da hem maddi hem de tamirin daha uzun bir sürede yapılması anlamına gelir.

Sayaçlar ile açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalı. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde tanzim edilmeli. Su sayacının donması halinde, patlayan sayaçtan akan su diğer sayaçların da donmasına neden olur.

Bu nedenle ilk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor. Bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerimizin Alo 185 nolu arıza hattımızı aramaları halinde ekiplerimiz en kısa sürede arızaya müdahale ederek yardımcı olacaktır.”
 
 
Editör: TE Bilişim