İlçemizde faaliyet gösteren Bor Merkez-Kasaba ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma, Kültür ve Turizm Derneği Yaklaşık 3 Yıldır BOR-DER BÜLTENİ adı altında Derneğin Faaliyet Raporu açıklaması ile basılı bir bülten çıkartıyor.

 

Kaynak : Borunsesi Gazetesi

 

Çıkış amacı olarak bültende derneğimizin aylık faaliyet raporu ve aylık faaliyet bülteni açıklamasını görüyoruz. Normalde derneğin faaliyetlerinin anlatılması gereken bültende dernek faaliyetleri dışındaki tüm konular yer alıyor. Ayrıca bu bültende önemli gün ve haftalarda siyasilerin, sivil toplum kuruluşu başkanlarının ve esnafların kutlama mesajları, özel haberler yer almakta. Bunun yayında hemen hemen her sayıda çeşitli esnaf ve kurumların reklamları görülmekte.

 

Yani dernek adına çıkarılan bülten de reklam ve özel haber kanalı ile ticari kazanç elde edilmekte.

 

 

Bu bağlamda kamuoyunu aydınlatmak adına, dernek yetkilileri ve ilgili kurumlara soruyoruz.

 

      1- Bu bülten Derneğin Resmi Yayın Organımıdır.  Çıkarılan Sayılar  İçin Yönetim Kurulu  Kararı Alınmakta mıdır?

 

2    2- Bültenlerde Yer Alan Reklamlardan Ücret Alınmaktamıdır ? Alınıyorsa Alınan Ücretlere Dernek  Alındı  Belgesi  Düzenlenerek Derneğe Gelir Kaydediliyor Mu?

 

 

     3- Dernek Adına Çıkarılan Bu Bültenden Reklam Ücretleri Derneğe Gelir Olarak Kaydedilmiyorsa Bu Paralardan Kim Ticari Kazanç Elde Ediyor?

 

     4 - Dernek Adına Düzenlenen Organizasyonlarda Yapılan Harcamalar Dernek Adına Belgeliniyor Mu?  Burada verilen hediyelerin (Plaket, Yemek, Anahtar Tablo v.s.) finansmanı Dernek tarafından mı karşılanıyor. Yoksa Bağış mı kabul ediliyor.  Bağış Kabul Ediliyorsa Bağış Makbuzu kesilip Belgelendiriliyor Mu?

 

 

      5 - Adana’da Bülteni Basan Firma’dan Dernek Adına Baskı Faturası Alınıp, Dernek Kayıtlarına Girişi Yapılıyor Mu?

 

     6-  Derneğin Ekim 2012 Sayı 28 Nüshasına konu olan Bor Belediyesi ile Gostivar Belediyesi Kardeş Şehir Faaliyeti Derneğin Bir Faaliyeti mi?

 

 

     7- Derneğin Çıkarmış Olduğu Bültenler Göz Önüne Alındığında Bültenlerde Dernek Faaliyetlerinden Çok Siyasi ve Kütürel Haber Yayını Yapılmakta Çıkarılan Bu Bülten Dernek Faaliyet Raporumudur Yoksa Siyasi ve Kültürel Bir Gazetemidir. Bunu denetlecek  yetkili organ hangi kurumdur.

 

     8-  Derneğin Bor Kaymakamlığı Dernekler Müdürlüğüne Vermiş Olduğu Yıllık Beyannamelerde Derneğin  Bülten aracılığıyla elde ettiği gelir veya gider kalemi mevcut mudur. Bunun Denetlenmesi  Vergi Dairesi Tarafından mı Yoksa Dernekler  Müdürlüğü Tarafından Mı Yapılmaktadır.

 

 

     9-  Derneğin en son çıkan 29 sayılı Nüshasında Birkaç Dernek Faaliyeti Dışanda, Gaziler Günü Anma  Programı, Şehit Yakınları ve Gazilerimiz İçin Verilen Yemeği, Niğde Üniversitesinin Eğitim  Açılışı Faaliyetlerini Söz Konusu Dernek Mi Organize Etmiş Oluyor


 

  

 

 Haber Kaynağı : Borunsesi Gazetesi


Editör: TE Bilişim