Niğde Valiliği Koordinesinde Niğde İl Özel İdaresi ve Niğde Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince Niğde Belediyesine ait olan hayvan barınağında sokak hayvanlarına yönelik yapılan koruma, kontrolsüz üremenin önlenmesi, besleme ve rehabilitasyon hizmetlerinin masraflarının ve barınak şartlarının iyileştirilmesine yönelik ekipman ve malzeme alımında Niğde özel İdaresinin de destek olması kararlaştırıldı. 


Niğde İl Özel İdaresi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve İl Hayvanları Koruma Kurulu kararı gereğince kendi sorumluluk sahasında bulunan 131 köy merkezinde sokak hayvanlarının korunması, kontrolsüz üremesinin önlenmesi, beslenmesi ve rehabilitasyon hizmetleri vermeye başladı. 


Niğde’ye bağlı köylerde bulunan küpesiz, sahipsiz, güçten düşmüş, acil müdahale gerektiren ve başıboş hayvanların bulundukları yerden alınarak, arkasında hayvan taşınması için uygun kafes sistemi bulunan ve hayvan yakalama için gerekli ekipman ve aparatın olduğu bir araç ile Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine nakillerinin yapılması ve bu hayvanların rehabilitasyon süreçleri tamamlandıktan sonra alındıkları ortama tekrar bırakılması yapılmaktadır. 


Oluşturulan çalışma ekipleri öncelik olarak nüfusun fazla olduğu köylerde daha sonrasında Karayoluna yakın olan köy merkezlerinde çalışma yapmaktadırlar. Ulaşan ihbarlar ve yapılan teknik çalışmalar neticesinde 2000-2500 kadar başta köpek ve Kedi cinsi olmak üzere sokak hayvanına müdahale edilmesi gerekliliği anlaşılmıştır. Yaklaşık altı ay sürede 1390 sokak hayvanımıza müdahale edilmiştir. Ayrıca; sokak hayvanları ile ilgili 112 acil çağrı merkezince İl Özel İdaresine ulaşan ihbarlar da değerlendirilerek gereken hizmet sağlanmaktadır.

Editör: TE Bilişim