Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Niğde Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan kış gelmeden, coğrafi şartlar doğrultusunda gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Kızıltan “ Zincir, antifriz, su kontrolü ve benzeri kontrollerin şimdiden yaptırılması gerektiğini vurguladı. Kızıltan, kış koşullarında, karayolunda da şehir içinde de trafik kurallarının ihlal edilmemesi ve hız sınırlarının aşılmaması uyarısı yaptı.

Kaza nedenlerinin başında sürücü hatalarının geldiğine vurgu yapan Kızıltan, aracın hızını, yol, hava ve trafik şartlarına göre ayarlamak gerektiğini, bu şartın yerine getirilmemesinin kazaya davetiye çıkardığını söyledi.

Niğde Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Kızıltan, en çok kazaya karışan araç sıralamasında otomobilin ilk sırada yer aldığını, ardından kamyonet ve motosikletin geldiğini de kaydetti.

Kızıltan, “Vatandaşlarımız hangi bölgede yaşıyorlarsa o bölgenin coğrafi şartlarına göre kış önlemlerini almalı. Kışlık bakımlar için zincir, antifriz, su kontrolü ve benzeri kontroller şimdiden yaptırılmalı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim