Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen “Sıfır Atık Projesi” toplantısı, Valimiz  Yılmaz Şimşek başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali  Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Hamdi Görkem Gençtürk ile Niğde Belediyesi ve Çevre Müdürlüğü personeli katıldı.

Toplantıda, çevre dostu anlayışıyla atık oluşumunu en aza indirecek, oluşmuş atığı ise geri kazanabilecek bir yaşam şekli edinebilmemiz, atıkları kullanıp atmak yerine, kaynağından ayırarak, tekrar üretime dâhil edebilmemiz amacıyla başlatılan proje kapsamında, İlimizde yürütülecek çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.

Toplantıda ‘Sıfır Atık’ projesinin uygulanmasında tüm kamu kurumlarına sorumluluk düştüğünün altını çizen Valimiz  Yılmaz Şimşek, “Yerel yönetimlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız kendi yetki alanları çerçevesinde projenin uygulanması konusunda çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır. Bugünkü toplantımızda da hal hazırda devam eden projemize ilave etmemiz gereken ve projenin gelişmesi konusunda neler yapılabileceğini değerlendirdik” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim