Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Türk Eczacıları Birliği 55. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun mesajı şöyle ;
 
            Türk Eczacıları Birliği 02.Şubat.1956 tarihinde, 9223 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6643 sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu ile İstanbulda kurulmuştur. Birlik anayasanın 135.Maddesi ile kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak tanımlanan Anayasal bir kurumdur.
 
            24 Şubat 1984 yılında 6643 sayılı yasanın 53.maddesinde yapılan değişiklik sonucu Türk Eczacıları Birliği Merkezi İstanbul’dan Ankara’ya taşındı.
 
            Kuruluş, müşterek ihtiyaçları karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ile, halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadı ile kanunla kurulan ve organları kendi üyeleri tarafından kanunda gösterilen usullere göre yargı gözetimi altında, gizli oyla seçilen kamu tüzel kişiliğidir.
 
            Eczacıların faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleki dayanışmanın önemine vurgu yapmak, eczacılığın genel amaçlarına uygun olarak gelişmesini sağlayarak, meslek disiplini ve ahlakını korumak üzere çalışmalar yürütmektedir.
 
            Türkiyenin gelişmesi için çaba gösteren, edindiği bilgi ve birikimi uluslararası platformda paylaşmayı önemseyen Türk Eczacıları Birliği, Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Halk Sağlığı Birliği ile Avrupa Eczacılık Forumunun üyesi, Avrupa Birliği Eczacılık Grubunun da gözlemci üyesidir.

           
Birliğin vizyonu; halk sağlığının ve eczacılık mesleğinin gelişimi için gerekli çalışmaları, bilimsel, teknik ve stratejik atılımları planlayan ve hayata geçiren bir meslek örgütü olarak eczacıların, toplumun tüm kesimleri tarafından, saygın, bilimsel, sürekli gelişen, vazgeçilmez bir meslek gurubunun üyeleri olarak nitelenmesini sağlamaktır.
 
            Böylesine önemli bir vizyonu ve kuruluş amaçları olan Türk Eczacıları Birliğinin 55. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularla kutlar, bu vesileyle tüm meslektaşlarıma ve hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.       
 
Editör: TE Bilişim