Niğde Belediyesi, park bahçe yapımlarını sürdürüyor. Geçen yıl yapılan 12 park alanı ve oyuncakistanlar ile çocuklara Niğde de ilkleri yaşatan Belediye 2011 yılı içinde yeni park ve çocuk oyun alanı yapımları için çalışmalarını başlattı.
 
Belediye 2011 yılı çalışmaları kapsamında; Dere Mahallesi 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu yanında 1500 metrekarelik alana, Selçuk Mahallesi 19 Mayıs İlköğretim Okulu yanında 2400 metrekarelik yeni park ve çocuk oyun alanları yapıyor.
 
Şehrin çeşitli bölgelerine yaptığı  yeni park alanları  ile Niğde’nin çehresini değiştiren Belediye, Anadolu Erenleri, Türk Büyükleri ve yakın tarihimizdeki önemli devlet adamlarının isimlerini yaptığı bu parklara vererek onların hafızalardaki yerini gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.
 
Çocuklarımıza yeni dünyalar kuran Niğde Belediyesi, şehrin dört bir yanını parklarla donatarak vatandaşların ve özellikle çocukların yüzünü güldürdü. Parklara yerleştirilen ve Niğde’de bir ilk olan oyuncakistanlar, spor aletleri ve ahşap oyun grupları halkın beğenisini kazanarak yoğun bir ilgiyle karşılandı. Ayrıca geçen yıl yapılan bütün parklara modern tarzda çatılı piknik masası, pergole, kamelya ve bank gibi kent mobilyaları yerleştiren belediye, yeni park alanı yapımlarını sürdürüyor.
 
Dere Mahallesi 23 Nisan Havacılar ilköğretim Okulu yanı ve Selçuk Mahallesi 19 Mayıs İlköğretim Okulu yanında park ve çocuk oyun alanı yapımı çalışmalarını başlatan Niğde Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Muhsin Yazıcıoğlu parkında da düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Parklar içerisinde yer alan çocuk oyun alanlarının zemini ise kauçuk kaplama yapılacak.
 
Parklardaki yeşil alan düzenlemeleriyle de şehre ve şehirliye soluk aldıracak yeni alanlar yapmaya devam eden Belediye, ağaçların budaması ve park alanların kış sonrası temizliğini sürdürüyor.
 

Editör: TE Bilişim