Hakkari’deki hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz için Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.
 
Niğde Belediyesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Ramazan Kültür ve Sanat etkinliklerinin 17. gününde Hakkari’de hain saldırı nedeniyle, sanatçı Mustafa Durmuş konseri yerine  Kuran-ı Kerim okundu dualar edildi.
 
Saldırıyı kınayan Sanatçı Mustafa Durmuş “Son günlerde yaşanan olaylar hepimizi üzüntüye boğmuştur. Şüphesiz Allah büyük. Sonuçta herkesin bir hesabı var ama Allah’ın hesabı şaşmaz” dedi.
 
Ülkemizin birliği ve bütünlüğünü bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir
 
Hakkari de gerçekleşen hain saldırı sonucu Ramazan etkinlikleri programında değişiklik yaparak Kuran-ı Kerim okutturan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Hain saldırı nedeniyle Ramazan Etkinliklerimizin 17. gününde hocalarımız Kuran-ı Kerim okudu, dualar etti. Ülkemiz terör konusunda sıkıntılı bir süreçten geçtiği ortada ama polisimize askerimize silah sıkan eller kırılacak. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ülkemizin birliğini bütünlüğünü kimsenin bozmaya gücü yetmeyecek. Türk milleti her zaman güçlüdür ve güçlü olmaya devam edecektir. Başbakanımızın ifadesiyle ‘terör noktasında hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Bu pkk terör belasını bu ülkenin başından defedeceğiz’. Hep beraber askerimizle polisimizle millet olarak el ele vereceğiz ve bu terör belasının üstesinden geleceğiz inşallah. Niğde Belediye Başkanlığı ve şahsım adına bu hain saldırıyı kınıyorum. Bu hain saldırıları gerçekleştirenler hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Hiçbir zaman dualarımızı eksik etmeyeceğiz. Büyüklerimizin ifadesiyle yeri göğü tutan duadır. Terör örgütü tarafından yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Acımız çok büyük. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü asla bozamayacaklar. Vatanımız için canlarını siper etmiş ve bu uğurda şehit olmuş askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Diğer yandan 3. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin 18. gününde gerçekleştirilmesi planlanan tiyatro gösterisi de Hakkari’deki hain saldırı nedeniyle iptal edildi.
 


Editör: TE Bilişim