Niğde Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. Yıldönümünü nedeniyle program düzenledi. Anma programında gösteri yapan öğrenciler herkese duygulu anlar yaşattı.

İl Kültür Müdürlüğü salonunda gerçekleşen programa Ak Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel, JandarmaKomutan Vekili Jandarma Binbaşı SüreyyaGürer, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Mercan, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Muharrem Çiftçibaşı, Çanakkale Zaferinin dünya tarihinde bir dönem noktası olduğunu ve tarihin akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığını söyledi.

Çiftçibaşı şunları dedi: “Çanakkale Zaferi, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan, bir saygınlık  ve azmin mücadelesidir. Çanakkale Muhabereleri, 1. Dünya Savaşı’nın en önemli ve hassa bölümünü teşkil eder. Çanakkale savaşı, ordumuzu zafere taşıyan Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkarmış, milletimiz. Binlerce evladını bu savaşta  şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Şehitlerimizin fedakarlıklarının, gençlerimize iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi  gelecimizin de teminatıdır”
Günün anlam ve önemini ile ilgili konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu şehitler sunumu ve şehitler oratoryosu sahne aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Oratoryosunda, türküler eşliğinde Çanakkale'de şehitlerin vatan uğruna gözlerini kırpmadan seve seve canlarını nasıl feda ettikleri anlatıldı. Öğrencilerin gösterisini izleyen katılımcılar zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Bazı davetliler ise gözyaşlarına hakim olamadı.


Editör: TE Bilişim