Beytüşşebap’ta Türkiye Cumhuriyeti vatanının bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele ederken 09 Eylül 2012 tarihinde mayına basarak şehit olan Uzman Onbaşı Gökhan Öz’ün Çiftehan’daki aile evinde önceki gün Çiftehan Belediyesi tarafından mevlidi şerif okutuldu.

Ulukışla İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal; “Dinimize göre manevi mertebeler vardır. Şehitlik de bunlardan biridir. Şehitlik isteyerek elde edilen bir şey değildir. Allah için, din için ve vatan için mücadele ederken ölenler şehit olur. Şehitlerimiz, vatandaşları için canlarını verdiler” dedi.

Mevlidde büyük Türk Milletinin birliği ve beraberliği ile hain teröristlerin helak-ı için dualar edildi. Binlerce yürek Aminleriyle dualara katıldı. Şehitlerimiz için Fatiha okudu. İmamlar tarafından Kuranı Kerimler okutuldu, mevlide Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, Çiftehan jandarma Karakol Komutanı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız ve ekibindeki gaziler katıldı.

Halkın da büyük ilgi gösterdiği mevlitte dualardan sonra halka yemek ikram edildi mevlide katılanlara gül suyu ve şeker ikram edildi. Mevlit dağılırken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız tarafından Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam’a Şehit Ailesine yapmış olduğu yardımlardan ve ilgiden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, Gazilerin bu katılımlarından dolayı çok memnun kaldığını belirterek; “Gazilik ve şehitlik çok onurlu ve şerefli bir mertebedir. Ülkemiz birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için sizler bedel ödediniz. Sizlere minnettarız” dedi.

Akçam; “Bu sizlere karşı sahip çıkmamız bizlerin vatandaşlık görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti vatanından bir karış toprağımızı böldürmemek için gerekirse hepimiz göreve hazırız” şeklinde konuştu.

Halkın dağılımından sonra bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız; “Şehit ailesinin sıkıntıları sorunları hakkında gerekli bilgileri alarak ilgileneceğiz. Bizler gaziler olarak Niğde’nin en ücra köşesinde bile olsa şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.



Editör: TE Bilişim