Niğde Belediye Meclisi gündemdeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere, 2013 yılı toplantı döneminin Temmuz/2013 toplantısını dün Belediye meclis salonunda yaptı.

 

Niğde Belediye Başkan vekili İdris Bayram’ın başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısı yoklamanın ardından başlatıldı.

 

Şehir imar planında tadilat, talep ve teklifleri ile ilgili İmar Komisyon raporu müzakere ve karara bağlanması oy çokluğu ile kabul edildi.  Şehir imar planında tadilat, talep ve teklifleri görüşülerek İmar Komisyonuna sevk edildi.

 

Hıdırlık 3072, 3073 adada bulunan bazı parsellerin satışı oy çokluğu ile kabul edilirken Hıdırlık 2954 ada, 2 parselin satışı hususu müzakere edilerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

Mülkiyeti Belediyeye ait Şahinali Mahallesi M. Memiş Sitesi C Blokta bulunan dairenin kiralanması 10 yıllığına uzatıldı. Gündemdeki İlimiz şehir içi toplu ulaşım rehabilitasyon sonuçlarının müzakere edilmesi hususu bir sonraki Belediye Meclisi toplantısına havale edildi.

 

İlimizde uygulanan ticari taksi ücretleri hususunun müzakere ve karara bağlanmasına ilişkin gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.  Mülkiyeti Belediyeye ait İnönü Mahallesi Sosyal tesislerinde bulunan işyerlerinin açık artırma usulü ile ihaleye çıkartılması kararlaştırıldı.

 

Mülkiyeti Belediyeye ait İnönü Mahallesi Sosyal tesisi kiralama ücretleri düğün salonu için hafta içi 400 TL, hafta sonu 500 TL olarak belirlenirken Şehit Ailelerine ücretsiz olarak tahsis edilmesi uygun görüldü.






Editör: TE Bilişim