Niğde’de yıllardır Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığını başarıyla yürüten Ömer Demir dernek başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. Çocuklarının Yalova’da işe girmelerinden dolayı aile bütünlüğünün bozulmaması için kendi isteği ile tayin istediğini belirten Demir veda mesajı yayınladı.

Duygu yüklü mesajında Demir şu ifadeleri kullandı : “Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizde 2006-2008 arası Dernek Başkan Yardımcılığı 2008-2020 yılları arası Dernek Başkanlık görevini üstlendim. 14 yıl içerisinde onurla ve gururla hizmet ettiğim kahraman şehitlerimizin değerli ailelerinden helallik isteyerek, bulunmuş olduğum görevimden istifa ederek bu onurlu görevi şehit eşi Sayın Hilal Günkan’a devretmekten onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Her zaman şehit ailelerinin acılarına ve sevinçlerine ortak olduğunu belirten Demir; “ Dernek Başkanlığı görevine geldiğim günden bu güne kadar ailelerimiz için Dernek Yönetimi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya ailelerimizi kırmadan inceltmeden görevimizi layıkıyla yapmaya gayret gösterdik. Şehit Ailelerimizin acılarını paylaştık sevinçlerine ortak olduk. Biz dernek olarak şunu bunu yaptık demeyeceğim bütün gayretimiz ve çabamız Devletimizin Bütünlüğü, Milletimizin birlik ve Beraberli için dimdik eğilmeden bükülmeden hizmet ettik. Bizler görevimiz süresince sadece İlimizde değil Türkiye’de yaptıklarıyla kendini kanıtlamış ve adından söz ettiren bir dernek olduğunu ispatladığını belirtti.

”Şehit” ve şehit aileleri olunca her görüş ve düşüncedeki insanlarla konuşmayı, dernek üyelerimizin istek duygu ve düşüncelerini paylaşmayı kendime görev edindim diyen Demir; “ Benim bu süre sarfında tüm şehitlerimizin anneleri annem babalarını babam eşlerini kardeşim çocukları yeğenlerim gibi gördüm, hiçbir zaman onları kıracak küstürecek girişim yapmadım yaptırmadım. Göreve geldiğim günden bu güne Şehit Aileleri Derneğimizi ne çocuklarımın ne ailemin nede çevremin çıkarları ve menfaatleri için kullanmadım, hiçbir kimseye eğilmedim. Sadece konu ”Şehit” ve şehit aileleri olunca her görüş ve düşüncedeki insanlarla konuşmayı, dernek üyelerimizin istek duygu ve düşüncelerini paylaşmayı kendime görev edindim. Şunu her zaman söylüyorum Devletimiz ve Kurumları her zaman baki olacak ancak yöneticiler her zaman daha iyisini yapacaklar ile değişebilecektir. 12 yıl dernek başkanlığı görevini yürüttüm onlarca şehit ailemize “Şehit” haberi vermek için gittim, her haber verilmesinde çektiğim acıları sadece Yüce Allah’ım, kendim ve ailem biliyor, benim bu göreve gelmemdeki en büyük etken aynı acıları yaşamamızdır” diye konuştu.

Ömer Demir, “ Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini yaptığım süre içerisinde desteklerini her zaman yanımda hissettiğim çok değerli Yönetim Kuruluğumuza, kıymetli Üyelerimize, canım eşime, çocuklarıma, Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek ve Personeline önceki Valilerimize, Belediye Başkanımız Sayın Emrah Özdemir ve Personeline, Önceki dönem Belediye Başkanlarımıza İl Jandarma Komutanımız Sayın Jan. Albay Garip GÜMÜŞ ve Personeline, Emniyet Müdürümüz Sayın Ömer Faruk Karataş ve Personeline, gece gündüz demeden ilimizin tanıtılmasında emeklerini esirgemeyen özveriyle çalışan değerli Basın Mensuplarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal edin benden yana hakkım varsa helal olsun. Son olarak Niğde’de kamu görevlisi olarak çalıştım, çocuklarımın Yalova ilinde özel bir fabrikada işe girmesi nedeniyle bende aile bütünlüğümü korumak adına Yalova iline kendi isteğimle tayin istedim, bu nedenle yakın zamanda İlimizden ayrılacağım Yalova’da bir kardeşiniz olduğunu, her zaman kalbimin şehit ailelerimiz ve Niğde ile Niğdelilerin yanında olduğun bilinmesini ister herkese saygı ve selamlarımı sunarım” dedi.

Editör: TE Bilişim