TBMM Genel Kurulu’nda, “dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor.

Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

 

Teklifin görüşmelerinde söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu bir sansür yasasıdır, kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

 

  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) bazı televizyon kanallarına yönelik uyguladığı haksız cezalar, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) bazı gazetelerin resmi ilanlarını haksız yere kesmesi gibi olumsuzluklara değindi.

 

İKTİDAR MEYDANIN YÜZDE 95’İNİ KONTROL ALTINA ALDI

 

RTÜK’ün özgür, bağımsız yayın yapan televizyonlara iktidarın hoşuna gitmeyen haber ve düşünceler için haksız cezalar yağdırdığını ve yayınları durdurduğunu söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Basın İlan Kurumu iktidara muhalif gazetelere ilan vermiyor, ilanlarını kesiyor, basın kartlarını geciktiriyor. İktidar, medyanın yüzde 95'ini kontrol altına almış, talimatlı haberler yaptırıyor, yetinmiyor sansür yasa tasarısıyla sosyal medya dâhil eleştiren, gerçeği dile getireni tümden susturmak istiyor” dedi.

 

RTÜK VE BİK ÖZGÜRLÜKLERE DARBE VURUYOR

 

Mahkemelerin yayın yasaklarının ardı ardına geldiğini belirten Gürer, “ RTÜK, Basın İlan Kurumu özgürlüklere darbe vururken sosyal medyada da suç olmayan konularda dahi dava yoluna gidilirken muhalif basının haber alma ve haberi kamuoyuyla paylaşması önünde engeller yaratılıyor. Bu bir sansür yasasıdır, geri çekilmelidir, kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

 

GÜRER YEREL MEDYA BASKI ALTINDA

 

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklama da da ulusal basın yanında yerel basınında farklı ve çoklu sorunlar yaşadığına işaret etti.Yerel basının iktidarın kontrolünde haber yapması için baskı altında tutulduğu kadar sorunlarının çözümü için destek sağlanmadığını belirtti.Yeni düzenleme ile kaşın üstünde gözün var diyerek yerel basınında Özgür haber vermesinin tümden önünün kesileceğini belirtti.Sosyal Medyada yanlış ve yalan haberle,hakaretler için yargı yolu açık olduğuna işaret eden Gürer iktidardan iletilen her şikayet işlem görürken muhalefet partilerine yapılan hakaretlerde,yalan haberlerde sistem ağır aksak işlediğini ifade ederek,yeni düzenleme doğru ve gerçeğin açığa çıkmasını tümden engellemek için yapılan bir düzenlemedir” dedi.

Editör: TE Bilişim