Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Atölye Şefliği, 108 bin metrekare alanda, asfalt şantiyesi, kırma eleme tesisi, araç kontrol merkezi, bakımhane, kaynakhane ve 80 tonluk dijital kantarı ile adeta büyük bir sanayi sitesini andırıyor.

Tüm belediye hizmetlerinde dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldıran Atölye Şefliği'nde, alanında uzmanlaşmış 65 personel, tamir, onarım, bakım ve imalatlarla, Türkiye çapında örnek hizmetlere imza atıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2015 yılında tamamlanan 2 hizmet binası ve kapalı alan deposu ile yapımı devam eden kaportahane, tornahane ve kapalı araç parkının da bulunduğu Atölye Şefliği'ni sık sık ziyaret ederek, çalışmaları yerinde denetliyor.

SAATTE 120 TON ASFALT

3 personelin görev aldığı asfalt plenti tesisinde günlük 120 ton kapasite ile çalışılıyor ve şehrin asfalt ihtiyacı karşılanıyor.  3 yıl önce modernize edilen tesiste sıcak asflat imalatı ve serim kalitesi artırıldı. 2 yıl önce faaliyete geçen mekanik plent tesisi ise asfalt altyapısı ve olgu malzemesi imalatı yapabiliyor. Agrega tesisinde de yılda 80 bin ton üretim yapılabiliyor.

KAYNAKHANE

Niğde Belediyesi birim müdürlüklerinin ihtiyacı olan demir, profil, tamirat, ve tadilat işleri ile ayrıca belediye parkında bulunan araçların kaporta, boya, makas ve onarım işleri, alanında uzman 7 personel ile yerine getiriliyor.

BAKIMHANE

Araç parkındaki 34 adet iş makinesi , 12 adet motorlu bisiklet ve 92 adet aracın trafik sigortası, tescil işlemlerinin takibi, fenni muayene hazırlıkları, tamirat işlemleri lastik ve yağ değişimleri ile periyodik bakımlarında 10 personelin görev yaptığı bakımhanede dışa bağımlılık büyük oranda ortadan kaldırıldı.

Atölye Şefliği'nde yeni hizmete giren araç komuta merkezinde 23 kamyon, 2 dozer, 2 greyder, 3 yükleyici ile birimlerin asfalt, dolgu malzemesi, hafriyat, reglaj gibi işlerinde nakil merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Modernize edilerek kapasitesi artırılan kırma-eleme tesisinde yılda 100 ton dolgu, reglaj ve asflat mıcırı imalatı yapılıyor.

2015 yılı ortalarında kurulumu tamamlanan 80 ton kapasiteli, 18 metre uzunluğa sahip ve 10 kg dahi hassasiyete sahip olan ve de bölgemizde alanında tek olan ağır vasıta kantarı Adana - Kayseri yol güzergâhında 2 adet personel ile hizmet veriyor.

Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Atölye Şefliği 65 adet alanında uzmanlaşmış, tecrübeli personel alt yapısı ile 108 bin metrekare alanda kurulan adeta geniş çaplı bir fabrika niteliğinde.

2015 yılı itibari ile 2 adet ek hizmet binası, 1 adet 250 metrekare kapalı alan deposu ve yapımı devam eden kaportahane, tornahane, kapalı araç parkı ile projelerini devam ettiriyor. Daha kaliteli hizmet adına yapılan bu ek tesisler ve imalat projeleri her geçen gün daha da kapsamlı hale getiriliyor.

 

http://www.borhaber.net/guncel/sanayi-sitesi-gibi-atolye-sefligi-h18863.html

Posted by Bor Haber on 22 Aralık 2015 Salı
Editör: TE Bilişim