2. Niğde Günleri’nden izlenimlerimizi sizlere aktarmaya devam ediyoruz.


Fatma TAN - Ankara'dan bildiriyor/Borhaber.net Özel


Başkent 2. Niğde Günleri devam ediyor. Niğde Günleri ikinci güne Niğde Üniversitesi Folklor ekibinin folklor ekibinin gösterileri ile başladı. Niğdelilerin ve Ankaralıların ilgi gösterdiği 2. Niğde Günlerinde konuklar hem Niğde’nin ürünlerinden tatma hemde kültürünü tanımak açısından güzel bir ziyaret gerçekleştirmenin verdiği mutlulukla AKM’den ayrılıyorlar.



Bu günkü etkinliklerde Çiftlik İlçesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Niğde Yazarlar ve Sanatçılar Birliği üyelerin şiir dinletisi ile sosyal etkinlikler devam ediyor. Saat 16.30 da da Niğdeli Mahalli Sanatçı Muharrem Eller ve Yılmaz Keçeci’nin konseri ile devam edecek.
 


Mediha Emiralioğlu ile bir sohbet gerçekleştiriyoruz. Niğdeliyim diyerek sözüne başlıyor, “Babam kumandanmış benim doğduğum zaman beş yıl Bor’da görev yapmış. Şaki denen bir gurup varmış. O zamanlar babama bir telefon geliyor. Babam Emin komutan, Bor hamamında iken bir haber geliyor. Şakiler düzene karşı hareket edecekler diye. Babam bir manga askeri ile Kızılca’ya kadar gidiyor. Kışın soğuğunda her yer don. Babamın belden aşağısı donuyor. Sonra Niğde’ye hastaneye getiriliyor, oradan da Kayseri’ye götürüyorlar. Orda da tedavisi yapılamıyor Ankara’ya Mevki Hastanesine getiriliyor. Babamın halasının oğlu o dönem Ankara da pilot olarak görev yapıyor. Babam Ankara da tedavi görürken vefat ediyor. Halasının oğlu da babamın vefatından bir hafta sonra uçağı düşerek şehit oluyor. Bu nedenle Bor ve Niğde benim için çok kıymetlidir” diyor.

NİĞDE'NİN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ ÇOK ÖZLÜYORUM
 
“Niğde Günleri Niğde’nin tanıtımı için güzel bir etkinlik. Biz Niğdeliler özlediğimiz Niğde’nin tatlarını güzelliklerini ve kültürünü Ankara’da yaşıyor olmak güzel bir duygu” diyen Mediha Hanım, “Uzun yıllardır Ankara’dayım ama bağlarımı koparmam. Niğdeli olarak Ankara’daki tanıdığım eş ve dostlarımı çağırdım. Niğde'nin yöresel ürünlerini çok özlüyorum. Tarhanayı çok severim görünce aldım. Niğde ile temasımız devam ediyor. Ankara’da Niğdeli çok ama hafta içi olması nedeniyle anca benim gibi emekliler ve çalışmayanlar gelebilir. Hafta sonu ilginin daha fazla olacağını düşünüyorum. Derneğimiz var faaliyetleri var katılımın artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SANATKARLARI DESTEKLEMEK LAZIM


Niğde’nin esnafını boş çevirmemek lazım alışveriş yapmak lazım diyen Emiralioğlu, “Ben bir çan aldım. Çocukluğumun çan seslerini duymak istedim. İhtiyacımı var yok ama bu bir sanat o sanata destek vermek lazım. Sanatımızı ve sanatçımızı desteklemek lazım” dedi.  


 












Foto galeriye git










Editör: TE Bilişim