Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, Niğde Belediyesinin engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Çalışkan, “Engelliler adına bir dediğimizi iki etmeyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve belediye personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de 9 milyondan fazla engelli vatandaşın bulunduğuna dikkat çekti. Yaklaşık her 10 kişiden birinin engelli olduğunu belirten Çalışkan, bu aralığın Niğde’de de benzerlik taşıdığını vurguladı.

Niğde Belediyesinin engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik pek çok projeye imza attığını ifade eden Songül Çalışkan, “Engelliler olarak en büyük desteği Niğde Belediyesinden alıyoruz. Dernek binamızın tadilatını üstlenen, engellilerimizin binaya giriş ve çıkışlarını rahatça yapabilmeleri için engelli rampaları yapan penceresinden ısınma sistemine, zemin döşemesinden bahçe düzenlemesine kadar tüm giderlerimizi karşılayan Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a engelliler adına teşekkür ediyoruz” dedi.

KALRDIRIM RAMPALARI

Niğde Belediyesinin şehir merkezindeki tüm kaldırımları engelliler için yeniden dizayn ettiğini anımsatan Çalışkan, kaldırımlara yapılan rampaların engelliler için çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Çalışkan halk otobüslerinde de artık engelli rampalarının bulunduğuna dikkat çekti.

ŞARJ DOLUM İSTASYONU

Songül Çalışkan, engelli vatandaşların kullandığı akülü araçların şarj edilmesi için Niğde Belediyesi tarafından Şadırvan Park'a şarj dolum istasyonu kurulduğunu da anımsattı. Çalışkan, akülü araç kullanan engelli vatandaşların araçlarını burada kolay bir şekilde şarj edebildiğini hatırlattı. Çalışkan, “Niğde’de daha önce şarj dolum istasyonu yoktu. Bu konuda engelli arkadaşlarımız çok zor durumda kalıyordu. Biz talebimizi Belediye Başkanımıza ilettik. Belediye Başkanımız hiç zaman kaybetmeden Şadırvan Park'a şarj dolum istasyonu monte ettirdi” dedi.

AKÜLÜ ARAÇ DAĞITIMI

Songül Çalışkan, “Niğde Belediyesinden en büyük desteği akülü araç dağıtımında aldık. Engellilerimize akülü araba, manüel araba, üç tekerlekli bisiklet baston ve çeşitli cihazlar aldık. Ayrıca Belediye aşevinden engellilerimiz için her gün sıcak yemek geliyor. Bu konuda da Belediye Başkanımıza ve belediyemize teşekkür ediyoruz”  şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim