Ayhan Şahenk Vakfı, Cumhuriyetin 90. Yılında 1000 İlköğretim Öğrencisini sevindirecek. 

Doğuş Grubu’nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk tarafından 1992 yılında kurulan; eğitim, kültür, sanat, sağlık, çevre ve spor alanlarında topluma hizmet eden projelere imza atan Ayhan Şahenk Vakfı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 1000 ilköğretim öğrencisini sevindirecek.


Merhum Ayhan Şahenk’in topluma hizmet misyonunun neticesinde kurulan Ayhan Şahenk Vakfı, geleneksel sosyal yardım uygulamaları kapsamında bu yıl 1000 ilköğretim öğrencisini sevindirecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği, Niğde Merkez’den 400, Altunhisar, Çamardı, Bor, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinden 120’şer olmak üzere toplam 1000 öğrenci, Ayhan Şahenk Vakfı’nın bu yılki kıyafet yardımlarından yararlanabilecekler.

Söz konusu yardımlar, 31 Ekim 2013 Perşembe günü Niğde Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda, Cumhuriyet Bayramı Kutlaması şeklinde gerçekleştirilecek programın bitiminde, bayram armağanı olarak takdim edilecek. Her bir öğrencinin beden numaralarına göre hazırlanmış kıyafetler, okul çantalarının içine yerleştirilecek ve kazak, mont, pantolon, eşofman takımı, iç çamaşırı ve çorabın yanı sıra diş macunu, diş fırçası, sabun, fındık ve kuru üzümden oluşan paketler de yine bu çanta içerisinde yer alacak.

 

PROGRAM

13.30 Açılış ve saygı duruşu, İstiklal Marşı

13.40 ‘Cumhuriyet’ konulu şiir yarışmasında derece alan ilk üç şiirin öğrenciler tarafından okunması

13.50 ‘Atatürk’ konulu video gösterimi

14.00 Konuşmalar:

          Zafer Nuri Eraslan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü  

          Ahmet Sinan Ecer, Niğde Milli Eğitim Müdür Vekili                       

          Necmettin Kılıç, Niğde Valisi                                        

14.15 Action Team Topluluğu’nun gösterisi

15.00 Niğde Halk Oyunları gösterisi

15.15 Armağanların takdimi


Ayhan Şahenk Vakfı hakkında:

 

Ayhan Şahenk Vakfı, Doğuş Grubu Başkanı merhum Ayhan Şahenk tarafından, topluma yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak ve devamlılığını sağlamak amacıyla 1992 yılında kuruldu. Çalışmalarını eğitim, kültür, sanat, sağlık, çevre ve spor alanlarında sürdüren, bilimsel çalışmalara destek veren ve sosyal yardımlarda bulunan Vakıf, özellikle eğitim ve sağlık konularındaki faaliyetlerinde, hedef kitle olarak, geleceğin yapı taşları olan çocuklara öncelik vermektedir.




Editör: TE Bilişim