Ayhan Şahenk Vakfı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte geleneksel iftar sofrasını açmaya hazırlanıyor. Ayhan Şahenk Vakfı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da şehir merkezinde belediye sosyal salonunda kurulacak olan iftar sofrasında Bin 500 kişiye iftar yemeği verecek.
 
Ayhan Şahenk Vakfı bu yıl 12’incisini düzenleyeceği Ramazan programının çalışmalarına başladı. İlk defa 2 bin 500 adet kuru gıda paketi hazırladıklarını dile getiren Ayhan Şahenk Vakfı Ankara Koordinatörü Hasan İkizoğlu; “Gıda paketinin ilçelerde ve merkezde dağıtımını yaptık. Merkezde Bin, ilçelerde 300’er adet olmak üzere kuru gıda paketlerinin ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasını sağladık” dedi.

Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da iftar sofrasını Ramazan ayının ilk günü açacaklarını dile getiren İkizoğlu; “İstanbul’dan çok uzman ve hijyenik şartlarda çalışan bir firmanın elemanları ile beraber vatandaşlarımıza iftar yemeği sunmaya başlayacağız. İftar programının ilk günü Sayın Valimiz başta olmak üzere devlet yöneticilerimizin de vatandaşlarımızla beraber olmasını sağlamak amacıyla onları da davet ediyoruz. Yine aynı şekilde 11 yıldır hijyenik şartlarda düzenlemekte olduğumuz iftar çadırı için gayretimizi devam ettiriyoruz. İnşallah pazartesi günü açılacak olan iftar çadırımız arife gününe kadar aralıksız minimum bin 500 vatandaşa hizmet edecek” dedi.

İkizoğlu; “Bunun yanı sıra vatandaşımızın iftar çadırına olan ilgisi artarsa ona uymak üzere 2 bin ya da 2 bin 500 kişilik yemek verme imkânımız var. Vatandaşlarımızın bu konuda bizim hijyen şartlarımıza uymalara daha rahat yemek alabilmeleri için kurallara uymaları gerekiyor çünkü kuralsızlık hem bize hem de vatandaşa zorluk yaratır. Hüdavent Hatun Belediye Sosyal Salonu’nda verilecek olan yemekle vatandaşıma hoş bir Ramazan yaşatmak istiyoruz” şeklinde açıklamasına son verdi.

Editör: TE Bilişim