Sağlık Bakanlığı Niğde’de Sağlık Birimlerinde görevlendirmek üzere 76 kişilik sürekli işçi alınacak.

Sağlık Bakanlığı, Niğde’de hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 76 kişilik sürekli işçi alımı gerçekleştirecek.

Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı gerçekleştiriyor. Kamu iş ilanları 2022 yılında yakından takip edilirken, atanmayı bekleyen sağlık çalışanları için sevindiren haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın personel alımı yapılacağını açıklamasının ardından hem sağlık kadrosuna, hem de işçi kadrosuna alım yapılacağı duyuruldu.

Kamu Kurumuna Onlarca Personel Alımı Yapılıyor

Sağlık Bakanlığı'nda çeşitli nedenlerle boşalan kadrolara 10 sözleşmeli personel alımı, 10 bin işçi alımı yapılıyor. Sağlık personeli başvuruları 15-22 Mart 2022 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden alınırken, işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Personel ve İşçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuruları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılacak. Tercih kılavuzuna göre başvuru yapacak adaylar, başvuru sonuçlarını yine ÖSYM'nin web sitesinden takip edecek.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr internet sayfasından alınacak. Sadece online ortamda alınacak başvurular, İŞKUR'un 'Açık İş İlanları' başlığı altında yer alan ilandan yapılacak. Öte yandan Sağlık Bakanlığı işçi alımı; temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmet alanlarında yapılacak.

Başvuru Şartı Şu Şekilde

2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor

18 yaşını tamamlamış, ilan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (15 Mart 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir). Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak. İlan edilen kadrolara başvuran adaylar arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

Editör: TE Bilişim