CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak “Atatürk’ün Niğde’ye Gelişi” ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

 

“Atatürk resmi ziyaret olarak Niğde ilimize 5 Şubat 1934 tarihinde tren ile gelir. Niğde Garında kısa bir dinlenmeden sonra İstasyon Caddesinde Halkın coşkun sevgi gösterileri ile karşılanır. Ulu Önder sevgi coşkusu içinde Halkevine geçer ve burada önemli konuşmalar yapar. 

Yüce Ata aynı günün akşamı onuruna verilen yemeğe katılır. Yemekte Zeybek oynadığı ve neşeli olduğu bilinmektedir. Gecede Niğde ilinin sorunları, tarım ve meyvecilik hakkında o dönemin Valisi Ziya Tekeli’den bilgi alır.

Niğde’deki kaplıcalar ve şifalı sular konusu açılır. Yüce Ata kaplıcaları ne kadar önemsediğinden söz eder. Bunun üzerine Çiftehan Kaplıcalarına ziyarette bulunur. Tespitler yapılır ve Valiye bu kaplıcanın yapılması için talimat verir. Yüce Ata Çiftehan ziyaretinden sonra tekrar yola çıkarak, Ulukışla ve Ereğli üzerinden Konya'ya doğru hareket eder ve Niğde’den ayrılır.

İşgal görmeyen Niğde ilimizde konuşma yapan Büyük Önder gittiği her şehirde halkevlerini görmeyi arzu ettiğinden bahseder ve Niğde’deki halkevinde de şu sözleri sözler : "Bizim halkevlerine büyük ümidimiz vardır. Burası gençliğin yuvaları olacaktır. Milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, fitri zekâsını, güzel sanatlara ilgisini, ilme bağlılığını ve milli birlik duygusunu mütemadiyen ve her türlü vesile ve tedbirle besleyerek inkişaf ettirmek lazımdır, işte bunlar milli kültürümüzdür. Bu da halkevlerinde gelişecektir."

Kahraman Atatürk’ün izinden giden bir Türk evladı olarak, birlik ve beraberliğimizi her koşulda muhafaza edeceğime, ülkemiz üzerinde oynanan hain oyunlara çanak tutanlara karşı mücadele edeceğime, yılmadan yorulmadan Niğde ve ülkem için çalışacağıma, sizlerden aldığım vekaletle Niğde’yi ve ülkemi Türkiye Büyük Millet Meclisi ve her platformda en iyi şekilde temsil edeceğime and içerek.

Bu vesileyle; Yüce Atatürk’ün Niğde’ye gelişi olan 5 Şubat günümüzü kutlar, Atamızı ve ülkemizin milli birlik ve mücadelesi için can veren tüm şehitlerimizi şükranla anarım.”

 

 

Editör: TE Bilişim