Niğde Şoförler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, korsan servis araçları ile mücadele büyük önem taşıyan S plaka uygulamasının Niğde’de de yapılması için belediye ile anlaşmaya vardıklarını, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından servislerin S plakalarını alacaklarını söyledi.


Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, S Plaka uygulaması konusundaki son gelişmeleri aktardı.


Oda yönetimi ile birlikte Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlar verdiğini belirten Niğde Şoförler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, “Servisçi esnafımızla birlikte görüş birliğine vardık. Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Ramazan Bayramı’nın ardından bu uygulama ilimizde başlayacak” dedi.


Çarboğa açıklamasını şöyle sürdürdü; “Servisçiler tarafından görüşülerek mutabık kalınan maddeler ise şöyle oluştu; İl Merkezinde faaliyet gösteren okul servis araçlarına tahdid getirilmesi ile belediye tarafından 3 yıl süresince tahdid getirilen araçların dışında yeni servis aracına güzergâh izin belgesi verilmeyecek. Okul servis araçlarıyla fabrika ve diğer servis işi yapılabilecek. Belediyeye belirli bir ücret yatırılması karşılığında servis işinin bir başkasına devir işlemleri yapılabilecek. Yeni yerleşim yerlerinin açılması ve ilin nüfusunun artmasını da dikkate alarak servis araçlarının yetersiz gelmesi nedeni ile Belediye Başkanlığı tarafından ihale ile servis aracı güzergâh belgesi verilebilecek. 2014-2015 eğitim yılında servis plakası almayanlar okul ve diğer servis işlerinde çalıştırılmayacak. İlçelerden ve köylerden gelen taşımalı okul servislerinin S plakaya dahil edilmesi sağlanacak. Araçlar yönetmelikteki maddelerin tamamına katiyen uyacaklar. Meslek kuruluşu Niğde Şoförler Odası ve Ticaret Sanayi Odası’nda kaydının bulunması şartı aranacak”


Editör: TE Bilişim