Niğde Belediyesinin öğrenciler arasında çevre bilincini artırmak amacıyla başlattığı “Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm” konulu resim ve afiş yarışması sonuçlandı.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin resim, lise öğrencilerinin de afiş dalındaki eserlerinin değerlendirildiği yarışmada dereceye giren öğrenciler belirlendi. 3 ayrı kategoride ilk 3’e giren öğrencilere ödülleri 11 Aralık Cuma günü Belediye Meclis Salonu'nda verilecek. 

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve NİĞÇEVSAN Ltd. Şti.’nin ortaklaşa düzenlediği ilkokul 2.ve 3. sınıf düzeyi resim yarışmasının birincisi ODTÜ Koleji 2. Sınıf öğrencisi Ceren Duru Adem oldu. Ortaokul düzeyi 5. Ve 6. Sınıf resim yarışmasında ise Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Şeyma Hıraman’ın eseri birinciliğe layık görüldü. Lise düzeyi afiş yarışmasında ise Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Çiğdem Aytaş birinci oldu.

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Hamza Akbulut, NİĞÇEVSAN Çevre Mühendisi Hanım Yıldırım, Niğde Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğrenim Görevlisi Hasan Karal ve Araştırma Görevlisi Engin Aslan’dan oluşan seçici kurul, il merkezindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı resim ve afişleri titiz bir çalışmanın sonucu değerlendirdi ve kategorilerinde ilk 3’e giren eserleri belirledi. Resim dalında 456, afiş dalında ise 32 eser değerlendirilmeye alındı.

Çevre Kirliliğine dikkat çekmek ve okullarda çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen “Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm” konulu resim ve afiş yarışmasının sonuçları Niğde Belediyesi’nin www.niğde.bel.tr internet adresinden duyuruldu.

Kategorilerinde ilk 3' e giren öğrencilere 11 Aralık Cuma günü Niğde Belediye Meclis Salonu' nda düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceği açıklandı.

İlkokul 2. ve 3. sınıf düzeyi resim yarışması kategorisinde: 1.ödül: ODTÜ Koleji 2.sınıf öğrencisi Ceren Duru Adem, 2.ödül: ODTÜ Koleji 2. sınıf öğrenicisi Merve Karakurt, 3.ödül: ODTÜ Koleji 2. sınıf öğrencisi Bilgehan Gökçe Gök, Ortaokul 5. ve 6. sınıf düzeyi resim yarışması kategorisinde:

1.ödül: Kanuni Sultan Süleyman Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Şeyma Hıraman, 2.ödül: ODTÜ Koleji 5. sınıf öğrencisi Neva Gençoğlu, 3.ödül: Melikşah Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi İrem Sude Çıtacı

Lise düzeyi afiş yarışması kategorisinde:, 1.ödül: Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 11.sınıf öğrencisi Çiğdem Aytaş, 2.ödül: Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 12.sınıf öğrencisi Ahmet İncir, 3.ödül: Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 11.sınıf öğrencisi Emin Akbey.
Editör: TE Bilişim