Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yağmur Şener'in cenazesi otopsi işlemlerinin ardından rektörlük binası önündeki tören alanına getirildi. Törene, Niğde Valisi Vali Mustafa Koç, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, siyasi parti temsilcileri, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Şener'in eşi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Özcan, çocukları ve yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde'mizi çok sevdiğini burada yaşamaktan zevk aldığını bana defalarca söylemişti. Bu şehre katkı sağlamak için özellikle diş hekimliği fakültemizin açılması öğrenci alması ve altyapı sorunlarının çözülerek klinik faaliyetlere başlayabilmemiz için gece gündüz emek verdiğine bizzat şahit oldum. Bizim de ilk yapmamız gereken Onun hedeflerini bir an önce yerine getirmek? dedi.

Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Rektör Uslu sözlerini, “8 aylık yakın çalışma arkadaşlığımız süresince hiç birbirimizi kırmadık, anlayışlı ve yardımsever olduk. Sevgili Yağmur, sen çok iyi bir arkadaştın eğer varsa benim haklarım sana helal olsun. Sizlerde helal edin. Çalışma arkadaşım, değerli kardeşim Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yağmur Şener'e yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşaallah. Başta Üniversitemiz çalışanı evlatlarının annesi Prof. Dr. Sevgi Özcan’a, kıymetli kızlarına, diş hekimliği fakültemiz çalışanlarına, Üniversitemiz camiasına ve diğer yakınlarına sabır ve metanet diliyorum” ifadeleri ile noktaladı.

Prof. Dr. Yağmur Şener’in cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere İzmir’e uğurlandı.

Editör: TE Bilişim