Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversite de düzenlenen kahvaltı programında, Niğde medyası ile bir araya geldi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen kahvaltı programına, cemiyet başkanları, haber ajansları temsilcileri, gazete çalışanları, muhabirler ve birçok medya çalışanı katıldı. Borhaber.net sahibi ve Yeniçağ Gazetesi Niğde Temsilcisi Şerafettin Çopur’da bulundu.

Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu burada yaptığı açıklamalarında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  hakkında detaylı bilgileri basın mensupları ile paylaşarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin şeffaf yapısını önemle vurguladı.

Rektör Prof.Dr. Hasan Uslu yaptığı açıklamadan kısa notlar;

 6 ay görev yaptığımız dönemde şunu gördük, üniversitemiz gerçekten şehrin en önemli kurumu. Aktif olarak üniversitemiz şehirle bütünleştiği zaman şehre katkısı çok büyük ve artarak devam edecek.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK ETKİNLİK YAPAN ÜNİVERSİTESİYİZ

Görevdeki 6 ay içinde 100’ün üzerinde etkinlik yaptık. Şuanda Türkiye’nin en aktif etkinlik yapan üniversitesi konumundayız.

Amacımız Üniversitemizin hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. 2018 yılında 28.596 öğrenci sayısı  ile en tepe noktada üniversitemiz. 2019’da 25.371’e düşmüş, 2020’de 25.375, şuan güncel rakam 22.316 öğrenci var. Bu düşüşte pandemi gibi bir çok sebep olabilir ama biz şimdi bu sayıyı tekrardan 30 binlere nasıl çıkartabiliriz, nasıl bunu sağlayabiliriz. Gereksiz bölüm açmak yerine talep olan bölümleri, şehrimize katkı sağlayacak bölümleri nasıl sağlayabiliriz. Bunun üzerinde çalışmalar yaptık.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KISA VADELİ HEDEFİMİZ

Yeni bölümler, yeni fakülteler açmak istiyoruz. Kısa vadede hedefimiz Diş Hekimliği Fakültemizi aktif hale getirmek. İlimizin çok fazla ihtiyacı olan bir bölüm. Bu kolay olmuyor çok büyük maliyetler istiyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim Döneminde hem bu bölüme öğrenci alımı istiyoruz, hem de klinik faaliyetinin başlamasını istiyoruz.

VETERİNERLİK FAKÜLTESİ AÇMAK İSTİYORUZ

İlimiz Tarım ve Hayvancılık şehri ama Veterinerlik Fakültemiz yok. Aksaray’da var, Kırşehir’de var bizde yok. Bu çok büyük bir eksiklik, şuan Veterinerlik Fakültesi olan üniversitelerden çok daha iyi alt yapımız var. Tarım Bilimleri Fakültemiz var, Hayvansal Araştırma Merkezimiz var. Zaten şuan Veterinerlik Fakültesi kurabilmek için Hayvansal Araştırma Merkezi şart koşuluyor. Bizde var ama Aksaray’da yok. Yani bizim açabilmemiz daha kolay diye düşünüyoruz.

ŞEHİR MERKEZİNDE ÖĞRENCİ OLSUN İSTİYORUZ

Birde şehrin içinde öğrencinin yeteri kadar olmadığını görüyorsunuz. Şehrin içinde  Uygulamalı Bilimler Fakültesi şeklinde özellikle 4 yıllık Gastronomi Bölümünün içinde bir fakülte açmak istiyoruz, başvurusunu da yaptık.

TARIM KONSEYİ -  SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ

Niğde Tarım Konseyi kurduk, Tarım şehri, tarım ile bir sürü sorun var. Bunları çözümleri ile ilgili ne yapabiliriz dedik. Niğde Ziraat Odası, İl Tarım Müdürlüğü ve Üniversitemiz kurucular kurulu olarak ve stklar ve sanayi kuruluşlarının olduğu, danışma kurullarının olduğu bir yapı oluşturduk.. Tarım Çalıştayı düzenledik. Çok güzel sonuçlar çıktı.

Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon Birimi kuruyoruz. 40 Öğretim Üyesi bulunuyor, Sanayicilerimizle veya yatırım yapacak iş insanlarına birebir destek verecek, Üniversite – Sanayi işbirliğini sağlayacak bir birim olacak.

HAYVANSAL ARAŞTIRMA MERKEZİNİN YAPISINI DEĞİŞTİRDİK

Bor’daki Hayvansal Araştırma Merkezini yapısını tamamen değiştirdik, hayvan türlerine göre birimlere ayırdık. Gerekli atamaları yaptık.

TEKNOPARK DOLDU, İKİNCİ İÇİN GİRİŞİM YAPTIK

2016 Yılından beri bekleyen Silisyum Saflaştırma merkezimiz ve Enerji Evimiz vardı. 6 Yıllık proje bitirilmemiş ve biz bunu tamamlanmasını sağladık. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın katılımı ile açtık.  Bakan Bey’in gelmesi ile gündeme getirdiğimiz Teknoparkımız var ve  % 99,5 oranında dolululuk var, ikinci teknopark için söz aldık.

İş insanlarına hitap eden Elma Fuarı yapacağız. Bahar Şenliği yapacağız.

BOR VE NİĞDE HER İKİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ OLACAK

Borhaber.net sahibi Şerafettin Çopur’un sorusu üzerine Bor ve Niğde’de oluşan iki ayrı Sağlık Bilimleri Fakültesi konusuna açıklık getirildi. (Bu konuda daha önceki haberimiz için tıklayın)

Bor Eski Devlet Hastanesini Üniversitemize kattık. 2018 yılından beri hastane boş duruyordu. Orada yeni boşaltılan Sağlık Ocağı binası vardı. Hazinenin de bir arsası var. Buraların Üniversitemize tahsisi ile Borlu Hayırseverlerin desteği ile yeni binamızı yapacağız.

 

Zübeyde Hanım Yüksekokulunu Fakülteye dönüştürdük. Burayı kampüs alanına taşıyacağız. Burası için daha önceden başvuru yapılmış ve YÖK Yürütme kurulunda idi. Türkiye’deki bütün Sağlık Meslek Yüksek Okulları Fakülteye çevrildi. Burası da Fakülteye çevrildi.

BOR’DA AYRI BÖLÜM, NİĞDE’DE AYRI BÖLÜMLER OLACAK

Bor İlçesinde şöyle bir algı oluşmuş, Bor’dakini kapatacağız, buraya alacağız şeklinde algı oluşmuş. Öyle bir şey düşünseydik, Bor Eski Devlet Hastanesini almazdık, çok uğraştık orayı alabilmek için. Niğde’deki Zübeyde Hanım Fakültesindeki bölümler ile Bor Sağlık Bilimleri Fakültesindeki bölümler birbirinden farklı olacak. Konsepti farklı olacak. Zübeyde Hanım Fakültesi için yeni bölüm açmayacağız. Yeni bölümler Bor’dakinde olacak. Türkiye’de tek değil, örnekleri var.

Patates ile ilgili önemli bir tesis kuracağız, bakanlığa sunduk, olursa şehrimize değer katacak projeler.

BOR DERİCİLERİN TALEPLERİ VAR.

Bor İlçesinde Dericilik Meslek Yüksekokulu tesisi vardı. Burayı aktif hale getirmek için Bor Karma OSB ile bir anlaşma yaptık. Aktif hale getireceğiz. Bir vakıftan 15 öğrencilik burs da temin ettik. Deri Sanayinden talep var, hatta part-time öğrenci alalım, hem eğitim hem çalışma yapmaları için talep var.

Son dört yılda hiçbir yatırım yapılmamış. Yeni başlayan herhangi bir projemiz yok” şeklinde özetlenebilecek şekilde konuştu.  

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında, basın mensuplarının çok değerli bir görevi ifa ettiklerine de değinerek kendilerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Soru cevapların ardından kahvaltı programı, günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi

Editör: TE Bilişim