Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Kar, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“24 Temmuz 1908 tarihi basınımızdan sansürün kaldırıldığı tarihtir ve bu tarih 112 yıldır “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

En meşakkatli mesleklerden biri olan, azim ve fedakârlık gerektiren Gazetecilik, aynı zamanda kamuoyunun objektif ve tarafsız habere ulaşmasını sağlayan ve modern dünyadaki en etkili iletişim araçlarından biri olarak da öne çıkmaktadır.

Yine basın sektöründe faaliyet göstermekte olan objektif, tarafsız ve toplumsal ilkeleri benimsemiş basın mensupları da demokrasiyi, hukuku ve vicdanı gözeterek kamuoyunu aydınlatmak için gece gündüz demeden özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir.

İnsanların en temel ihtiyaçlarından biri olan doğru haber alma hakkının savunucuları olan ve asılsız haberler ile mücadele eden tarafsız gazeteciler, “Basın Özgürlüğü” kavramının ne kadar değerli bir olguyu ifade ettiğini de ayrıca ortaya koymuşlardır.

Ülkemizin birliği ve bütünlüğü noktasında hassasiyetleri ile haberleşme özgürlüğü ve kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğu dengesiyle hareket eden, her şartta özveri ile görevlerini yerine getiren tüm emektar basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim.”

Editör: TE Bilişim