Niğde Lokantacılar Odası Başkanı Yüksel Erden, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Niğde’de öğrencinin gitmesiyle rekabetin başladığını ancak bu rekabetin fiyatta değil kalite de olması gerektiğini vurguladı.
 
 
           Yaz mevsiminde tavuğun ete göre zehirlenme özelliğinin daha fazla olduğu söyleyen Erden, “ Yaz aylarında, sıcak havanın etkisiyle tavuk bakteriyi daha çabuk getirir. Yaz aylarında tavuk ürünlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Döner sürekli sıcakta bulunur ve ilerleyen saatlerde bozulmaya başlar. Bir de önceki günden kalırsa zaten kokuyu verir ve vatandaşlarımızın yememesini tavsiye ediyorum. Esnaf arkadaşlarımın ve müşterilerimizin dikkat etmesi gerekiyor. Her şeyin bir dönüşü var ama yemeğin dönüşü olmaz. Bugün bir ayakkabı, bir pantolon alırsınız ama beğenmediğiniz zaman değiştirirsiniz veya iade edersiniz. Bizim mesleğimizin telafisi olmuyor. Bu işin bilimsel yapılması gerekiyor, kara düzen yapılamaz” dedi.
 
 
UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM
      Fiyatta rekabetle kalitesizliğin ortaya çıktığını ve insan sağlığının tehlikeye girdiğini söyleyen Erden, “ Fiyatta rekabet, kalitede rekabeti öldürdü. Mamulün bir değeri vardır, değerinin altında satmak kalitesiz ürün kullanmaktan ileri gelir. Hiçbir zaman sigara da rekabet duydunuz mu, kaliteli sigarayla birinci derece sigara satılabilir mi satılamaz bu şekilde örnek vermek gerekiyor. ‘Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim’ felsefesiyle hareket ediyorum. Gömlek alırsın 10 TL’ye 2 ay giyersin, 30 TL’ye alırsın 3 sene giyersin. Bir işyerinde kaliteye teşvik etmek müşterinin elindedir.
 
 
Hıfzısıhha’nın yazısına göre her ilde bir kurul oluşturularak, tarımdan, sağlıktan, zabıtadan oluşan komisyonlarla denetleme yapılması gerekiyor ama şuanda herkes birbirinden bağımsız denetlemesini yapıyor. Ama koordinasyon ekibi kurulur ise bence daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ben mesleğim icabı dönerin, kebabın ne şartlarda yapıldığı bilirim ama örneğin sağlıkçı, zararı var mı bilir ama ben kalitesini ölçebilirim” dedi. Yeni Yıldız Gazetesi / Niğde
 
 
 
Editör: TE Bilişim