15 bin TL bütçeli “Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimi” projesinin toplantısı Niğde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde Rehberlik öğretmenlerinin katılımı gerçekleştirildi.

Projenin yürütücüsü Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden Bekir Kesgin proje hakkında bilgi verdi.

Kesgin: “Hem okullarımızda hem de Rehberlik ve Araştırma Merkezinde problemler oluşmakta ve problemlerin çözümünde bazı testlerin uygulanamayışı tanılama ve yönlendirme sürecini olumsuz etkilemekte bazen de çözümsüz kalmasına neden olmaktaydı. Ayrıca bu testlerin eğitiminin uygulayıcılar tarafından bireysel olarak alınması halinde maliyetler çok yüksek olacaktı. Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile “Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimi” çok düşük bir maliyetle gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Eğitim ile Rehber öğretmenlerin çocukları tanıma, değerlendirme, yönlendirme amaçlı rehberlik hizmetlerinin sunumunda mesleki yeterliliklerinin artması, objektif ve bilimsel sonuçlara ulaşarak çalışmalarında daha güvenilir bilgileri kullanmasına imkan sağlayacaktır.

Bizlere desteğini Esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Ahiler kalkınma Ajansı Niğde Şubesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür ederiz” dedi.

Niğde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğündeki Rehberlik öğretmenlerine Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Ayna eğitim verdi.

Proje Eğitiminde şu bilgiler verildi: “ Okulöncesi dönemde çocuğun yaşı ve gelişimsel özellikleri itibari ile ilkokula başlama yada başlamama yönünde tavsiyede bulunma ve ilgili kurumlara yönlendirme, Okulöncesi ve ilkokul çağındaki çocukların kendini ifade etmede ve iletişim kurmada güçlük yaşamasına bağlı tanılama güçlüğü, Çocukların kişisel özelliklerine ve yeterliliklerine uygun öğrenme yöntem ve tekniklerin belirlenmemesi, Çocukların güçlü ve gelişmeye açık özel gereksinimlerinin erken yaşlarda fark edilmesi-desteklenmesi ve Dezavantajlı öğrencilerin tanılanması, ihtiyaç duydukları eğitimlerin belirlenmesi”
Editör: TE Bilişim