Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın düzenlediği "Mahalle Buluşmaları"nın ikincisi yapıldı.





İki hafta önce başlayan ve ilki Efendibey Mahallesi'nde gerçekleştirilen Mahalle buluşmasının ardından Vali Kılıç, Nar Sosyal Tesisleri'nde İlhanlı Mahallesi sakinleri ile buluştu.


Toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın ile birlikte, Vali Yardımcısı Hacı Ali Türkoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Nar Mahallesi Muhtarı Yakup Bostan, daire amirleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın düzenlediği 'Mahalle Buluşmaları' programında tüm kurum amirleri ve yöneticileri bir araya gelerek Nar Mahallesi sakinlerinin isteklerini dinledi.



Nar Mahallesi Muhtarı Yakup Bostan "Nar Mahallesi adına Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mahallemize gelen tüm kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında yapılan 'Mahalle Buluşmaları' programına katılarak Nar Mahallesi sakinlerinin isteklerini dinleyerek gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti.


Nar Mahallesi Muhtarı Yakup Bostan "Nar Mahallesi adına Sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mahallemize gelen tüm kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sorunları yerinde tespit etmek, halkımızın bire bir ilimizi yöneten bürokrat, müdür, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, ve diğer yöneticilerle ilgili sorunları, taleplerimizi, istek ve arzularımızı yerinde dile getirmek ve devlet ile halkı buluşturma adına güzel bir proje" dedi.


Nar Mahallesi Sakinlerine Teşekkür Ediyorum

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "30 Mart 2014 yerel seçimlerde bize en çok destek veren Mahalle Nar Mahallesi. Nar Mahallesi sakinlerine oy veren vermeyen her kim olursa olsun tüm hanımefendi ve beyefendilere saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Bizde sizlerin bize vermiş olduğunu bu destekten dolayı sizleri mahcup etmeyeceğiz. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa mahalle olarak bu güne kadar hepsini yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Tüm mahallelerimizle ilgili bir çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde mahallelerimizin acil ihtiyaçlarına göre, muhtarlarımızla da yapacağımız toplantılar sonucu bunların kararlarını vereceğiz. Geçmiş dönemden daha iyi bir gelecek dönem planladık. Dünümüzle bu günümüz denk olmayacak. Bu şekilde hep beraber çalışacağız. Amacımız ve gayemiz şehrimize hizmet etmek. İnsanımızın problemini çözmek" şeklinde konuştu.



Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyorum

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "Belediye Başkanımıza insanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Görev alanımdı değildi demeden emniyetime, sağlığıma, eğitimime ve bize yaptığı desteklerden dolayı da değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Vali Necmeddin Kılıç; " Geçen yıl Ağustos ayı ortalarında üzerimize vebali ağır, sorumluluğu ağır, hukuku ağır, yapılması güç bir görev tevdi edildiğini öğrendim. Düşündüren yoran bir haberdi bu benim için. Bu görev sizlere, kutsal vatan toprağına ve bu vatan toprağının sahipleri değerli insanımıza hizmetle ilgili bir görevdi. Zaman içerisinde gördük ve Allah’a hamd ettik ki bize kıymetli yardımcılar verilmişti. Devlet teşkilatımız seçkin insanlardan oluşuyordu. Görevimizi yapabilme noktasında umut vaat ediciydi. Çok değerli bir insan unsuru vardı Niğde’de. Tek tip kaliteli olgun şehir kültürüne sahip kıymetli insan topluluğuna hizmet bizim için önemliydi. Mahalle halkıyla devleti yönetenleri kaynaştıra bilmek, mahalle kültürünü yaşatabilme adına bir çalışma yapılması gerektiğini düşünerek bu toplantıları organize ettik. Sizlerin bu yoğun ilgisi bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın işaretidir. Bugün burada mahallelerde yapılması gereken eksik işler varsa bunları konuşmak ve sorunları çözmek için buradayız” dedi.


Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt; “ "15 yaşından küçük çocukların evlendirilmesi, cinsel istismara uğraması, anne babanın rızası olsa bile suçtur. Ayrıca 15 yaşından küçük çocukların evlendirilmesinin suç olması bu tür evliliklerin cinsel istismara neden olduğu için evlenen çiftler hakkında da yasal işlem başlatılır. Devlet bu işin peşini bırakmaz tespit edildiğinde kamu davası açılır. Aile içinde eş ve çocuklara şiddet uygulanırsa biz tespit ettiğimizde siz şikayetçi olsanız da olmasanız da kamu davası açılır. Sokak düğünleri ve havai fişek atma durumu oluşuyor. İzinsiz havai fişek atmanın cezası 3 bin TL'den başlıyor. Sokaklar ve caddelerde düğün yapmak yasaktır. Tescilsiz motorlarla ilgili sorular çok Pazartesiden itibaren şiddetli bir trafik denetimine başlıyoruz. Tescilsiz motor kullananlara 6 Bin TL'ye kadar para cezası ve motoru elinizden alıyoruz. Ayrıca sizi terör olaylarına karıştınız biz polisiz, savcıyız, hakimiz diye arayarak sizden para isteyenlere itibar etmeyin" diyerek halkın bu konularda hassas davranmaları konusunda bilgi verdi.” dedi.






Editör: TE Bilişim