Dün gece Polis ekipleri ile bir otomobil arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Niğde merkezde şüphe üzerine durdurulmaya çalışılan bir özel otomobil peşinde 10 dan fazla sivil ve resmi polis otosunun kovaladığı şekilde yaklaşık 22 kilometrelik bir kovalamaca sonunda yakalandı.


Haber-Video; Afşin Tören - Serhat Bürke

Edinilen bilgiye göre; Dün gece 23;00 sıralarında Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri  Niğde merkez El Hacı Mahmut Caddesinde şüpheli bir aracı durdurmak istedi.  Ancak otomobildeki şahıslar polisin dur ihtarına uymadı ve kaçtı.

Niğde Şehir merkezinden Bor İlçesi yönüne doğru kaçan içinde şüpheli 3 kişinin olduğu otomobil süratle Çevre yolu üzerinden Bor İlçesine kaçtı. Bor Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Niğde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de takip ettiği araç son sürat kavşaklardan geçti. Polisin bütün uyarılarına rağmen durmayan şüpheli araç arkasında yaklaşık 10 polis ekibi ile Bor İlçesi Kemerhisar Beldesine doğru kaçtı.  Jandarma’dan da destek isteyen polis ekipleri Kemerhisar yakınlarında kaçan otomobile yandan sıkıştırarak lastiğinin patlamasını sağladı.  

Lastiği patlayan 51 AK 002 plakalı otomobildeki üç şüpheli, aracı cadde ortasında bırakarak Kemerhisar şehir merkezinde kayboldu. Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede yaptıkları arama sonucu daha önceden işledikleri bir suç nedeni ile arandıkları iddia edilen Y.T.(18) ve F.Ö.(19) kısa sürede yakaladı.

Emniyet ekipleri yakalanan şüphelileri polis aracına bindirirken bazı vatandaşlar şüphelilere saldırmaya kalktı.  Yine şüpheliler gibi aranan bir araç olduğu öğrenilen  51 AK 002 plakalı araç ise çekici yardımı ile olay yerinden götürüldü.


Yakalan Y.T ve F.Ö. Emniyet Niğde Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifadeleri alındı. Kaçan üçüncü şahısın ise aramasına devam ediliyor. 

Olayla ilgili soruşturma açıldı.


Haber -Foto ve Video izinsiz alınamaz

Editör: TE Bilişim