Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, İlimiz Bor İlçe merkezindeki Bilginler Konağında kamuoyuna yazılı açıklama yaptı.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyetinin 15 Bin üyeli Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kurucu üyesi olduğuna vurgu yapan Pişkin, açıklamasında 21 Yıldan bu yana Niğde’nin Basın hayatına, Meslektaşlarına aralıksız hizmet ederken Niğde İlinin sosyal, iktisadi, kültürel hayatına da önemli gündemler yarattıklarını, ama tüm bunları da gerçekleştirirken medyanın hür olması, aynı zamanda sorumluluk taşıması çizgisinde ve hukuk içinde kalmaya özen gösterdiklerini belirtti.
“İlimizin ve meslektaşlarımızın en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu dönemde Cemiyetimize yapılmak istenen ayak oyunlarının farkındayız” diyen NGC Başkanı Pişkin; “Medyadaki barış ortamını kimsenin bozmasına da izin vermeyeceğiz. Yanlış, maksadını aşan, dayanışmamıza engel olmaya yönelik tutum ve davranışlar; yaklaşım ve değerlendirmeler Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ni yolundan döndüremeyecektir” dedi.
Cemiyetimiz çatısı altında bulunan meslektaşlarımız ve çalıştıkları yayın organlarının amatör bir ruhla düşünce ve vicdan hürriyetinin önemli kaleleri olmaya devam ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini belirten Pişkin; “Biz meslek ahlakına bağlı çizgisinde meslek ilkelerimizden ödün vermeden, Anadolu Basınının birer temsilcileri olarak geçmişten bugüne kadar ve bundan sonra da Cumhuriyetin Kuruluş felsefesine yürekten sadık, İlimiz ve insanımızın toplumsal değerlerine bağlı, hiçbir siyasi kurumun tesiri altında kalmaksızın tarafsızca çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, açıklamasının son bölümünde; “Birleşmek başlangıçtır. Birliği sürdürmek gelişmedir. Birlikte çalışmak ise başarıdır. Basın özgürlüğünden çok daha önemlisi basın mesleğinin etiğidir. Kamuoyuna saygı ile arz ederiz” ifadelerine yer verdi.  
    NGC Başkanı Necmi Pişkin’in kamuoyuna açıklamasının tam metni şöyle:
”Niğde Gazeteciler Cemiyeti 15 Bin üyeli Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kurucu üyesidir.
21 Yıldan bu yana Niğde’nin Basın hayatına, Meslektaşlarına aralıksız hizmet ederken Niğde İlinin sosyal, iktisadi, kültürel hayatına da önemli gündemler yaratmış, ama tüm bunları da gerçekleştirirken medyanın hür olması, aynı zamanda sorumluluk taşıması çizgisinde ve hukuk içinde kalmaya özen göstermiştir.
İlimizin ve meslektaşlarımızın en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu dönemde Cemiyetimize yapılmak istenen ayak oyunlarının farkındayız.
Medyadaki barış ortamını kimsenin bozmasına da izin vermeyeceğiz.Yanlış, maksadını aşan, dayanışmamıza engel olmaya yönelik tutum ve davranışlar; yaklaşım ve değerlendirmeler Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ni yolundan döndüremeyecektir.
Cemiyetimiz çatısı altında bulunan meslektaşlarımız ve çalıştıkları yayın organları amatör bir ruhla düşünce ve vicdan hürriyetinin önemli kaleleri olmaya devam ediyorlar ve etmeye de devam edeceklerdir.Biz meslek ahlakına bağlı çizgisinde meslek ilkelerimizden ödün vermeden, Anadolu Basınının birer temsilcileri olarak geçmişten bugüne kadar ve bundan sonra da Cumhuriyetin Kuruluş felsefesine yürekten sadık, İlimiz ve insanımızın toplumsal değerlerine bağlı, hiçbir siyasi kurumun tesiri altında kalmaksızın tarafsızca çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Birleşmek başlangıçtır. Birliği sürdürmek gelişmedir. Birlikte çalışmak ise başarıdır.Basın özgürlüğünden çok daha önemlisi basın mesleğinin etiğidir.
Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.” Dedi. 
 
Editör: TE Bilişim