Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Niğde Merkez, İlçe ve Kasabalarında etkinlikler yapıldı.


Kilede Kasabasında Kutlu Doğum Coşkusu

Niğde merkeze bağlı Kiledere Kasabası Şehit Emrah Eryılmaz Ortaokulu’nda Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile bir program düzenlendi.

Kiledere Şehit Emrah Eryılmaz Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde Müftülüğü İl Vaizi Seyfullah Aruk, Kiledere Belediye Başkanı Sami Adıgüzeli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Şehit Emrah Eryılmaz Okul müdürü İbrahim Aktaş, “ Böylesine müstesna bir günde yapmış olduğumuz Kutlu Doğum Haftası programında bizleri yalnız bırakmayıp, bu sevinci paylaşmak için gelen Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci Bey’e, İl Vaizimiz Seyfullah Aruk’a, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Vaizi Seyfullah Aruk, “ Böyle bir günde bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğumunun 1442. Yıldönümündeyiz. Geçen yıl başkanlığımızın teması kardeşlikti. Bu yıl ise insan onuru ile insanlığın ihtiyaç duyduğu onura dikkat çekilmiştir. Dünya alemi bir okul ise, biz de bu okulun öğrencileriyiz. Kitabımız Kur’an-ı Kerim, öğretmenimiz ise Hz. Muhammed’dir.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

İl Vaizi Aruk’un konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından şiirler ve ilahiler seslendirildi. Kutlu doğum haftası nedeni ile gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Minik öğrenciler tarafından sergilenen Semah Gösterisi ise izleyicilerin beğenisini topladı. Gösteriler sonrası program sona erdi.

 

5 Şubat Ortaokulu Öğrencileri ve Velileri  Peygamberimiz için buluştular

Peygamberimizin doğumu dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası olarak kabul edilen hafta tüm Niğde’de coşku ile kutlandı. Etkinliklerin en anlamlılarından birini ise mahalle sakinlerini bir araya getirerek peygamber coşkusu yaşatan 5 Şubat Ortaokulu gerçekleştirdi.

5 Şubat Ortaokulu’nun düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı İlhanlı Düğün Salonu’nda yapıldı. Öğrenci, öğretmen, veli ve mahalle halkını bir araya toplayan etkinlik büyük ilgi gördü.

Programda öncelikle Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan slayt gösterisi izlendi. Ardından okulun öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlendi. Daha sonra 5 Şubat Ortaokulu müzik öğretmeni Selçuk Boran’ın hazırlamış olduğu ve okulun öğrencilerden oluşan koro birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından ise bütün davetlilere aşure ikramı yapılarak program sonlandırıldı.

 

Editör: TE Bilişim