Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, kazanımların adresi, vicdanların sesi olduklarını ifade ederek, “Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in, darbe girişimlerine karşı ortak akıl platformları oluşturması, demokrasi tarihinin en önemli referandumu olan ve Türkiye’nin vesayetten kurtulmasını sağlayan 12 Eylül referandumunda aldığı aktif rol, toplu sözleşme hakkını elde etmesi, kamuda kılık-kıyafet dayatmasına karşı sivil itaatsizlik örneği göstererek başörtüsü sorununu çözmesi, ülkemizin 30 yıllık problemi olan terör bataklığının kurutulması için başlatılan çözüm sürecinde elini taşın altına koyması, uluslararası faiz lobisi ile darbe lobisinin ortak senaryosunu yazdığı Gezi Parkı olaylarında oyunun bozulmasında öncülük yapması, dünya mazlumlarının yanında yer alarak insanlığın vicdanı olması, küresel darbe ve oyunlara karşı kitlesel tepkiler koyması; ürettiği proje ve hazırladığı raporlarla büyük Türkiye idealine katkı sunması, sendikal tarihe altın harflerle yazılacak faaliyetlerindendir” dedi.

 

           Tavizsiz ve Kararlı Tutumumuz Sonuç Vermiştir

 

             Önceki yıl toplu sözleşmenin kilitlenmesine neden olan 666 sayılı KHK’nın oluşturduğu mağduriyetin giderilmesi noktasında ısrarcı olan Eğitim-Bir-Sen’in tavizsiz ve kararlı tutumunun sonuç verdiğini ve öğretmenlerimize ilk altı ay için net 75 TL, ikinci altı ay için de 75 TL olmak üzere toplamda 150 TL Ek Ödeme alındığını dile getiren Özüdoğru, sözlerini şöyle sürdürdü: önceki yıl masayı kilitleyen ve ilk toplu sözleşme sonrası iş bırakmamıza da neden olan öğretmenlerin ek ödeme sorununun çözülmesi ile birlikte kamu personelinin geneline ilişkin önemli oranda artışlar sağlamayı başarmıştır. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin özel tekliflerin haricinde 2014-2015 dönemine ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde kamu personelinin geneline yönelik olarak; 2014 yılı için taban aylığa 175 TL artış, 2015 yılı için ise ücretlerde ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 artış yapılması, enflasyon oranlarının bu artış oranını geçmesi halinde ise enflasyon farkının da ücretlere yansıtılması, 4/C statüsünde çalışan personel yönünden aile yardımı ödeneğinden faydalandırılmaları, ücretlerde yapılan 175 TL artışın yanında 175 TL iyileştirme yardımı yapılması, toplu sözleşme ikramiyesinin 60 TL’ye çıkartılması sağlanmıştır.”

 

Toplu sözleşmede 2014 yılı için yüzdelik zam yerine taban aylığa 175 TL zam yapılmasını sağlamış olmamız, 1027,5 TL olan taban aylığın 1202,5 TL’ye çıkmasını sağlamış ve taban aylığın yüzde 17 oranında yükselmesine de vesile olmuştur. Taban aylığa sağladığımız 175 TL’lik zam, emekli ikramiyesine 5.250 TL’ye varan artışı da beraberinde getirmiştir.

 

 “Eğitim-Bir-Sen’in, bir sendikadan daha fazla fonksiyonu ve görevi olduğunu kaydeden Celalettin Özüdoğru, “Kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğünün hayata geçmesi noktasında öncülük yaptık, bilimsel birçok çalışma, sayısız eylem ve basın açıklamalarıyla konuyu sürekli gündemde tuttuk ve yasağa karşı çıktık. Son olarak yasağın kaldırılması için 12 milyon 300 bin imza topladık. Yasağa tepki vermek yerine özgürlüğü bizzat yaşamanın doğru olacağı kanaatiyle de kamuda serbest kıyafet eylemi başlattık. Kamu kurumlarında başörtüsünün serbest olması özgürlük mücademizin bir başarısıdır. Darbe kırıntısı yasaların, düzenlemelerin kaldırılması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Teşkilatımızla birlikte, insan haklarını ihlal eden yasakların olmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim