Geçtiğimiz gün Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkezi ile ilgili yolsuzlukların Ulusal medyaya yansıması ve konuyla ilgili dava açılmasının ardından, sendika genel merkezinde ayak oyunlarının devam ettiği iddia ediliyor.

 

Son olarak Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkezi,  Niğde Öz İplik-İş Sendikası Şube Başkanı ve Genel Başkan Adayı olan Mehmet Avşar'ın seçilmemesi için Niğde'de çeşitli ayak oyunlarına giriştiği iddia edildi.

 

Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkezi Teşkilatlandırma Sekreteri Kemal Sönmez'in, Öz-İplik İş Sendikası Niğde Şubesi üyesi olan ve 2015 yılında yapılacak Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Recep Göbekci'yi arayarak, Mehmet Avşar'ın seçilmemesi için ne gerekiyorsa yapın, bizde maddi manevi ne gerekiyorsa yapacağız dediği iddia edildi.

 

Başkanımızı Devirmek İçin Para Gönderdiler

 

Konu hakkında açıklama yapan Recep Göbekci;  Öz İplik-İş Sendikası Ankara Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Kemal Sönmez tarafından kendisine çeşitli tarihlerde toplamda 1.000 TL para gönderdiklerini belirterek; "Genel Merkez Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Sönmez benim hesabıma bir hafta arayla 2 kez olmak üzere toplam 1.000 TL para yatırdı. Bu parayla işçi arkadaşlarımı örgütlemem ve Şube Başkanı Mehmet Avşar'ı devirmem için çalışma yapmamı istediler" dedi.

 

Paralarını İade Edeceğim

 

Göbekci açıklamasının devamında Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Kemal Sönmez tarafından kendine gönderilen parayı iade edeceğini belirterek; "Ben 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığına adaydım, ama bu süreçte yaşanan ayak oyunları ve Ankara Genel Merkezde yapılan yolsuzları öğrendikten sonra bu ayak oyunlarının içinde olmamaya karar verdim. Bir Niğdeli olarak bir emekçi olarak vicdan huzursuzluğundan şube başkanımız ve hemşerimiz olan Mehmet Avşar'ın genel başkan adayı olması nedeniyle adaylıktan çekilip ona destek olmaya karar verdim.

Bana gönderdikleri işçi arkadaşlarımın, emekçi kardeşlerimin hakkı olan bu parayı da Delege seçim günü işçi arkadaşlarımın huzurunda gelmesi durumunda Kemal Sönmez'e, gelmemesi halinde ise sendika avukatımıza iade edeceğim.

Bizler her zaman alnımızın teriyle helal ekmek kazanan emekçi insanlarız, hiç bir zaman bu ayak oyunları içerisinde olmayacağız ve bu oyunlara müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Olağan Üstü Kongre İçin Dilekçe Örneği Gönderdiler

Recep Göbekci ayrıca Öz İplik-İş Ankara Genel Merkezinin kendisine Niğde Şubesini Olağanüstü Kongreye götürmek için dilekçe örneği gönderdiğini belirterek; "Sendikamız Genel Merkezi 1 yıldır şube başkanımız Mehmet Avşar'ı devirmek için yapmış olduğu çalışmalar  neticesinde, tarafıma Genel Merkez tarafından Niğde Şubemizi Olağanüstü kongreye götürmemiz için dilekçe örneği gönderdiler ve bu dilekçenin altına sendika üyelerimizden imza toplamamızı istediler" şeklinde konuştu.

Şöleni Protesto Etmemizi İstediler

Göbekci son olarak 30 Ağustosta Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şubesi tarafından düzenlenen Birlik, Beraberlik ve Zafer Şöleni'ni protesto etmelerini istediklerini belirterek; "Niğde Şubemiz tarafından 30 Ağustos Birlik Beraberlik ve Zafer Şöleni öncesi, yine Genel Merkez Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Sönmez beni arayarak, şölene gitmememiz ve diğer işçi arkadaşlarımın da gitmemeleri için konuşmamı isteyerek, şöleni protesto edin dedi" ifadelerini kullandı.

 

 

 







Editör: TE Bilişim