CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile  TBMM’de yaptığı konuşmada basına uygulanan baskı ve basının sorunlarını dile getirdi. Gürer” Sözcü, Cumhuriyet, Birgün'e, Halk TV ve birkaç özgür haber veren televizyon habercilerine uygulanan baskılar, reklam ilanından mahrum bırakıp engellemeler, yayıncılara tehditler ayyuka çıkmıştır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “147 gazeteci tutuklanmıştır. 9 bini aşkın gazeteci işsizdir. Cumhuriyet gazetesi yazarları ve son olarak Ahmet Şık'ın tutuklanması, sürecin hangi boyuta erdirildiğinin göstergesidir” diye devam etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:“ Çalışan Gazeteciler Günü 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen 212 sayılı Yasa'yla sağlanan haklar için bugün kutlanıyor. Ama bugün de kutlama yapılacak durum yok.

    AKP Hükûmetlerinin basına uyguladığı baskı, sindirme ve susturma süreci devam etmektedir. 147 gazeteci tutuklanmıştır. 9 bini aşkın gazeteci işsizdir. Cumhuriyet gazetesi yazarları ve son olarak Ahmet Şık'ın tutuklanması, sürecin hangi boyuta erdirildiğinin göstergesidir. Sözcü, Cumhuriyet, Birgün'e, Halk TV ve birkaç özgür haber veren televizyon habercilerine uygulanan baskılar, reklam ilanından mahrum bırakıp engellemeler, yayıncılara tehditler ayyuka çıkmıştır. Namuslu, dürüst gazeteciler zor koşullarda görev yapabilmektedir. Ya, yerel basın? Onlar da ağır koşullar içindedir. Basın çalışanlarının sendikal hareketleri de engellenmiştir, yok edilmiştir. Mevcut da görev yapan gazeteciler ise çalışma yeri, zamanı belli olmayan, tatil hakkı sınırlı, yıpranan ve yıpratılan koşullarda çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Basın özgür değilse orada sorunlar artar, çözümsüzlükler doğar. Özgür basın gerçeğe ayna tutar. Özgür basın susturulamaz, susturulmamalıdır. 




 
Editör: TE Bilişim