Hak-İş Konfederasyonu Niğde İl Başkanı ve Öz İplik – İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet AVŞAR 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Avşar mesajında; Tüm dünya kadınlarının bu özel gününü kutlarken özellikle çalışan bayanların, çalışma arkadaşlarının ve bayan üyelerinin de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı. Avşar mesajında özellikle çalışan kadınların sorunlarının çözülmesiyle alakalı temennilerini dile getirdi. Avşar; insanlık tarihi boyunca, kadının yeryüzünde hayatın sürekliliğinin vazgeçilmez ana unsurlarından biri olduğunu ifade etti.


Avşar, yaptığı yazılı açıklamada, kadının, günlük hayatın devamında çok büyük sorunlar üstlenmesine karşın, son yüzyıla gelinceye kadar tüm toplumlarda ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel tüm yapılarda, erkeklerin egemen olduğunu belirtti.

Kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri alamadıklarını ifade eden Avşar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması yönünde büyük bir mücadelenin başlangıcı olarak her yıl kutlanmakta olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, her alanda hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm bulunması bakımından önemlidir. Kadınların, toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik hayat içinde yerlerini almaları kadınlar için değil, toplumun tamamı için önemlidir."

Ayrıca Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığının örgütlü olduğu Birko A.Ş. işyerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle çalışan üyelerine çeşitli hediyeler dağıtılarak bu özel günlerinde çalışan kadınların yanlarında olduklarını gösterdiler.


Editör: TE Bilişim