Aktaş Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi bitiş tarihine bir ay kala anlaşma ile sonuçlandı.
 
Toplu iş sözleşmesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Çamur, çalışanların çalıştıklarının karşılığını almaları kadar daha doğal bir şey olmadığını belirtirken işçilerin 40 Lira olan günlük yevmiyelerini 45 Liraya yükselttiklerini,1,218 TL alan bir işçinin yeni sözleşme ile 1,350 TL alacağını söyledi.
 
Belediye Başkanı Yaşar Çamur’a Belediye İşçileri adına Teşekkür eden Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, “Eski bir Niğde Belediyesi çalışanı olan Yaşar Başkan kendisine yakışanı yaparak gönlümüzde taht kurmuştur. Belediye Başkanımız hep babacan tavrı ile tanınır. Dolayısı ile makul önerilerimizi hiç reddetmedi. İşçi arkadaşlarımızın maaşlarına yüzde 11 gibi zam verirken Temmuz ayında devlet memurlarına verilen yüzde 4’lük oranında yansıtılması ile yıllık yüzde 15 gibi artış sağladı. Ayrıca işçi arkadaşlarımız Bakanlar Kurulu’nun açıklayacağı tarihlerde 52 günlük ilave ikramiye alacaklar. Bu sözleşmenin Aktaş Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum”dedi.


Sendika sözleşme yapamadı, işçiler istifa etti
 
 Hizmet-İş Sendikası’na üye işçiler 70 gündür sözleşme yapamayan sendikaya tepki göstererek topluca istifa etti.
 
Niğde Merkez Ovacık Belediyesi’nde çalışan işçiler,70 gündür sözleşme yapamayan ve çağrılara cevap vermeyen HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası’na tepki göstererek topluca istifa edip TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Belediye-İş Sendikası’na geçti. Hizmet-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından takip edilen toplu iş sözleşme süreci 15 Aralık 2010 tarihinde başlamıştı.31 Aralık 2010 tarihinde biten sözleşmeleri ile 01.01.2011 tarihinde yeni sözleşmelerine kavuşmayı bekleyen Ovacık Belediyesi işçileri kendilerine muhatap bulamayınca Belediye-İş Sendikası’nı tercih etti.
 
 Belediye-İş Sendikası Niğde Şube binasında Sendikalarını tercih eden işçileri kabul eden Şube Başkanı Şaban Özkaymak yeni üyelerine “Hoş geldiniz” dedi. Özkaymak yaptığı açıklamada; “İşçi arkadaşlarımıza tek kuruş masraf yaptırmadık, istifa ve üye kayıt masraflarını notere biz ödedik. Niğde Şubemiz tek işçisi bile olan Belediyeleri titizlikle takip etmektedir. Şimdiye kadar yaptığımız sözleşmeler çok kısa zaman diliminde işçi arkadaşlarımız lehine sonuçlanmıştır. Arkadaşlarımız Belediye-İş Sendikası’na güvendikleri için sendikamızı tercih etmişler, bizlerde duydukları güvene layık olmaya çalışacağız. Ovacık Belediyesi’nin Sözleşmesinin sonucunu Belediye Başkanımız ile diyalog içerisinde olarak takip edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim