Sürücüler havaların soğumasıyla araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmak için oto sanayilerin yolunu tuttu. Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Köksal Kılıç, kış gelmeden araçların mutlaka bakımdan geçmesi gerektiğine dikkat çekerek kışlık lastiklerini taktırmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Kışlık araç bakımının önemi soğuk havalarla birlikte ön plana çıktığını belirten Kılıç; “"Antifriz kış mevsiminde motora çok fazla fayda sağlıyor. Araca koyulmadığı takdirde motora zarar verebiliyor. Sıcak havalar nedeniyle araç sahiplerinin kışlık bakımını aksattığını söyledi.

Lastik seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, “Yüksek yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlama özelliği bulunan kış lastikleri, hem hayati hem de maddi açıdan önem arz ediyor. Havaların soğumaya başladığı bölgemizde ve ilimizde kış lastiği taktırmak için 1 Aralık tarihinin beklenmemesini tavsiye ediyorum.” dedi

Zincir, antifriz, su kontrolü ve benzeri kontrollerin şimdiden yaptırılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, kış koşullarında, karayolunda da şehir içinde de trafik kurallarının ihlal edilmemesi ve hız sınırlarının aşılmaması uyarısı yaptı. Kaza nedenlerinin başında sürücü hatalarının geldiğine vurgu yapan Kızıltan, aracın hızını, yol, hava ve trafik şartlarına göre ayarlamak gerektiğini, bu şartın yerine getirilmemesinin kazaya davetiye çıkardığını söyledi.

Bor Muhtarlarına  112 anlatıldı Bor Muhtarlarına 112 anlatıldı

Başkan Kılıç “Vatandaşlarımız hangi bölgede yaşıyorlarsa o bölgenin coğrafi şartlarına göre kış önlemlerini almalı. Kışlık bakımlar için zincir, antifriz, su kontrolü ve benzeri kontroller şimdiden yaptırılmalı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim