Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Ethem Boz, görevine yeni başlayan Niğde Şubesi Müdürü Turgut Koçak'ı makamında ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.


Ziyarette konuşan Ethem Boz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması kapsamında bölge müdürlüğü olarak 1 yıl içerisinde kuruluş çalışmalarını tamamlandıklarını bildirdi. Bölge müdürlüğünün merkezinin Adana'da olduğunu dile getiren Boz, Niğde'nin de aralarında olduğu 6 ilin, 7. Bölge Müdürlüğü'ne bağlandığını kaydetti.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü hizmetlerini de yürüten il müdürlüğünün iş yoğunluğunun ciddi şekilde arttığına dikkat çeken Boz, "Aladağlar Milli Parkımız, Demirkazık Yaban Hayatlarını Geliştirme Parklarımız var. Özelikle yaban hayatı anlamında yaban keçisinin yoğun olarak bulunduğu Demirkazık'ta bulunan Yaban Hayatı Geliştirme Parkı içerisinde bulunan yaban keçilerinin korunması ve faaliyetlerin daha iyi noktaya getirilmesi, av turizminin geliştirilmesi anlamında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir." dedi.


Doğa turizmin eylem planı çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğinin altını çizen Boz, "Mevcut Niğde ilinin doğa turizmini geliştirecek o anlamda önemli alan tespitleri yapma çalışmalarımız devam etmektedir, yeni alan tespitleri yapmaya çalışıyoruz. Yeni tabiat parkları tespit etme ve kazandırma çalışmalarımız da sürüyor." diye konuştu.


Boz, "Niğde İl Çevre Orman Müdürlüğü'nde çeşitli kademelerinde görev alan Turgut Koçak, Niğde Şube Müdürlüğü görevine atandı. Kendisinin yöreyi tanıması ve Niğde'yi yakından bilmesi nedeniyle iyi hizmetlerde bulunacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim