AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi “Dünya Engelliler Haftası” dolayısıyla yayınladığı mesajında  “Engellilerimize sahip çıkmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak toplumsal sorumluluklarımızın en başında gelmektedir” dedi.


Selvi mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Dünyada ve ülkemizde nüfusun azımsanmayacak bir bölümünü engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Şüphesiz ki onların toplumsal hayatta kendilerine yer bulmaları, bütün toplumumuzu zenginleştirecek, güçlendirecektir.

Daha önceleri göz ardı edilen engelli vatandaşlarımız AK Parti iktidarı göreve geldiğinden bu yana hak ettikleri değeri bulmuşlardır. Gerek kanuni altyapının oluşturulmasında, gerekse sosyal çalışmalarda kısa zamanda büyük aşama kaydedilmiş, engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatın her alanına aktif olarak katılmaları için gereken önlemlerin alınmasında çaba sarf edilmiştir. İlk kez bizim zamanımızda bir partinin Genel Merkezi bünyesinde Özürlüler Koordinasyon Merkezi kurulmuş, engelli bireylerimizin sorunlarıyla tek tek ilgilenilmiş ve birçoğu çözüme kavuşturulmuştur. Özürlülerin çalıştırılması teşvik edilmiş, Özürlüler Kanunu ile birlikte engelli öğrenciler okullara ücretsiz taşınmaya başlamış ve eğitim gören engelli sayısı on kat artmıştır. Bunun gibi her konuda yardım ve motivasyon sağlanarak yaşam kaliteleri arttırılmaya çalışılmıştır. Ancak biz bu gelinen noktayla yetinmeyerek çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz.

Engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda bilinç ve hassasiyetin artmasına vesile olması temennisiyle ‘Dünya Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”



Editör: TE Bilişim